Scouting Report: Αντρές Τσάβες

"Έρχεται στον Παναθηναϊκό ο Άντρες Τσάβες"

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να καλύψει το κενό του Μάρκους Μπεργκ με τον Αργεντινό φορ Αντρές Τσάβες από την Μπόκα Τζούνιορς και το newspao.gr σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του.

Ο 26χρονος επιθετικός διακρίνεται για τη δύναμή του, καθώς πρόκειται για έναν αρκετά δυνατό αθλητή που μπορεί να βάλει πλάτη και να μοιράσει παιχνίδι στους συμπαίκτες του. Επιπλέον, είναι αρκετά γρήγορος για το ύψος του (1.84) και είναι αρκετά αποτελεσματικός με το κεφάλι. Τέλος, έχει καλό κοντρόλ και σουτάρει αρκετές φορές και από μακριά.

Στα αρνητικά, το βασικότερο είναι ότι σπαταλάει αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει, καθώς το τελείωμά του χαρακτηρίζεται ως μέτριο. Χαρακτηριστικό είναι πως στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του είχε 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, άρα σίγουρα δεν είναι “γκολτσής”. Επίσης, προτιμάει το αριστερό πόδι και δεν χρησιμοποιεί σχεδόν ποτέ το δεξί. Ακόμη, δεν διακρίνεται για τις ανασταλτικές του ικανότητες, αφού σπάνια θα τον δούμε να τρέχει παντού και να μαρκάρει, χωρίς να γνωρίζουμε βέβαια αν αυτό αποτελούσε επιλογή του εκάστοτε προπονητή ή αν είναι γενικότερα πάντα έτσι το στιλ του παίκτη.

Επιπλέον, παρόλο που αρκετές φορές παίζει με πλάτη για να σπάει μπάλα στους συμπαίκτες του, δεν διακρίνεται για τις δημιουργικές του ικανότητες, αφού δεν καταγράφει ασίστς. Τέλος, δεν έχει γνώση της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, αφού ο Παναθηναϊκός θα είναι η πρώτη του ομάδα στην Γηραιά Ήπειρο, ενώ πάντα είχε “θεματάκια” με τον χαρακτήρα του.

Ματσάρες στο Champions League! Προγνωστικά στοιχήματος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News