Super League: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-0

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Παναθηναϊκός, επόμενος αντίπαλος: Ώρα, ημέρα και έδρα (10η αγων.)

Μεγάλη εμφάνιση και σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Η ομάδα του Τζέικομπ Νίστρουπ μπήκε δυνατά, βρήκε από νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα και δεν άφησε την αντίπαλό της να επιβάλει το παιχνίδι της.

Το ντέρμπι άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο, ο Σαντίνο Αντίνο πίεσε τον Λάζαρο Ρότα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του και ο Ανδρέας Τεττέη με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Το 1-0 τόσο νωρίς άλλαξε αμέσως τις ισορροπίες. Οι παίκτες του Νίστρουπ πήραν ψυχολογία, συνέχισαν να πιέζουν και έβρισκαν χώρους στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα κάθε φορά που οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την ένταση.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού δεν περιορίστηκε στο γρήγορο γκολ. Στο 37ο λεπτό ο Αντίνο έφτασε κοντά στο 2-0, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 41′, ήταν η σειρά του Λιβάι Γκαρσία να σημαδέψει το κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Έτσι, παρά τις σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε, το Τριφύλλι πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα μόνο ενός τέρματος. Η ΑΕΚ είχε γλιτώσει από μεγαλύτερη ζημιά, χωρίς να έχει βρει τρόπο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων.

Με την επιστροφή των ομάδων από την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να σκοράρει ξανά. Στο 49′, ο Σαντίνο Αντίνο πήρε την μπάλα από αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο και με σουτ στην κλειστή γωνία του Μπρινιόλι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Το δεύτερο γκολ έδωσε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στους παίκτες του Νίστρουπ, που είχαν αξιοποιήσει τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας. Ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει δύο τέρματα και είχε σημαδέψει άλλες δύο φορές τα δοκάρια, δείχνοντας ότι μπορούσε να έχει καθαρίσει το ντέρμπι με μεγαλύτερη διαφορά.

Στο 70ό λεπτό, πάντως, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς ο Κινγκς Κάνγκουα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η αποβολή άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να διαχειριστεί το υπόλοιπο διάστημα με παίκτη λιγότερο.

Παρά την αποβολή, το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Οι πράσινοι κράτησαν το προβάδισμά τους και πήραν τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ΑΕΚ, σε ένα ντέρμπι όπου οι χαμένες ευκαιρίες τους θα μπορούσαν να είχαν δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη.

Δείτε παρακάτω τη βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ:

Super League: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-0

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber