Η εικόνα από τον πάγκο που λέει πολλά για το νέο Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη πάρει τον έλεγχο και στη συνέχεια μπορούσε να φέρει στο γήπεδο παίκτες που ανεβάζουν κι άλλο το ποιοτικό επίπεδο.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του ντέρμπι δεν αφορούσε κάποιο από τα τρία γκολ. Ήταν η στιγμή που ο Παναθηναϊκός άρχισε να κοιτάζει προς τον πάγκο του.
Σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε ήδη επιβάλει τον ρυθμό του, ο Τζέικομπ Νίστρουπ μπορούσε να περάσει σταδιακά στον αγωνιστικό χώρο τους Σίριλ Ντέσερς, Ιμράν Λούζα και Αζεντίν Ουναΐ.
Η συγκεκριμένη εικόνα δείχνει καλύτερα από πολλά λόγια πόσο έχει αλλάξει το βάθος του ρόστερ.
Ο Ουναΐ μάλιστα μπήκε μέσα σε αποθέωση και σε μικρό χρονικό διάστημα πρόλαβε να δείξει ξανά την άνεσή του με την μπάλα. Έφτασε ακόμη και κοντά στο γκολ, όμως ο Παβλένκα ήταν ξανά σε ετοιμότητα.
Ο Λούζα έδωσε επίσης ποιότητα και φρέσκα πόδια, ενώ ο Ντέσερς έφτασε σε καλή τελική προσπάθεια πριν καταστρέψει τη δική του παρουσία με την αχρείαστη αποβολή του.
Ακριβώς εκεί βρίσκεται και η αντίθεση της βραδιάς. Από τη μία, ένας πάγκος που δείχνει ότι ο προπονητής διαθέτει πλέον πολλές επιλογές υψηλού επιπέδου. Από την άλλη, η ενέργεια του Ντέσερς που αποτέλεσε το μοναδικό πραγματικά αρνητικό σημείο.
Για μία ομάδα που έχει μπροστά της πολλές διοργανώσεις και συνεχόμενα παιχνίδια, το βάθος δεν αποτελεί πολυτέλεια.
Και απέναντι στον ΠΑΟΚ φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός αρχίζει να αποκτά επιλογές που μπορούν να αλλάζουν την εικόνα ενός αγώνα ακόμη και χωρίς να ξεκινούν βασικές.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Καρπετόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός κάνει δήλωση πρωταθλητισμού» - Το στοιχείο που εντυπωσίασε
- Κατσαρός: «Για μένα υπάρχει ένας αθόρυβος πρωταγωνιστής - Βιαζόμαστε να κρίνουμε»
- Βαϊμάκης: «Από τα “ο Καμαρά είναι άχρηστος”, “ο Πένια κοντός”, φτάνουμε στο σήμερα»
- «Τελείωσε» τις αστειότητες η Λαμπαδαρίου: Η κρίσιμη φάση πριν το πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ
- Νίστρουπ στη συν. Τύπου: «Έξυπνη η απόφαση για Καμαρά» - Τι είπε για φάουλ σε Κάνγκουα και... πέναλτι