Βαϊμάκης: Τρομερή ατάκα με Κουτούμπα για τους διαιτητές στο Παναθηναϊκός – Άρης 3-1
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον Άρη και ο Κώστας Βαϊμάκης σχολίασε στο MONO BALA rotation, πρόσωπα και τακτική.
Ο Κώστας Βαϊμάκης ανέλυσε στην εκπομπή MONO BALA την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο 3-1 επί του Άρη, εστιάζοντας στη διαχείριση μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση, στις επιλογές του Ράφα Μπενίτεθ και στην εικόνα της ομάδας στο γήπεδο.
Ο δημοσιογράφος στάθηκε στο δεδομένο της κόπωσης και του πιθανού “αδειάσματος” μετά από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ, λέγοντας πως ήταν λογικό να υπάρξει rotation και αλλαγές στην ενδεκάδα.
Παράλληλα, τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός “διάβασε” σωστά το παιχνίδι, όμως δεν είναι εύκολο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ρόστερ, ειδικά σε κομβικές θέσεις όπως τα δύο ακραία μπακ.
Από εκεί και πέρα, σημείωσε ότι οι αλλαγές έγιναν με τρόπο που να “δένουν” καλύτερα τα δίδυμα στο γήπεδο, φέρνοντας ως παράδειγμα το σημείο που βγήκαν οι δύο εξτρέμ, οι οποίοι είχαν συμμετοχή στη φάση του δεύτερου γκολ και βοήθησαν σημαντικά και στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο Μπενίτεθ προχώρησε και σε αλλαγή του κέντρου, δείχνοντας ότι το παιχνίδι είχε δουλευτεί στο πλάνο, ενώ χαρακτήρισε το ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού αποτελεσματικό, με μεγάλη αξία στο ότι βρίσκει γκολ και από στατικές φάσεις.
Για τη διαιτησία, ο Βαϊμάκης χρησιμοποίησε μια χαρακτηριστική ατάκα, δείχνοντας την έντονη απορία του για το επίπεδο της διαχείρισης.
Αναλυτικά:
Ο Παναθηναϊκός είχα να διαχειριστεί την κούραση και το άδειασμα που μπορούσε να συμβεί μετά από μια μεγάλη πρόκριση άρα ήταν αναμενόμενο το rotation. Το παιχνίδι το διάβασε καλά αλλά δεν μπορεί να γεννήσει παίκτες για να αντικαταστήσει τα δύο ακραία μπακ. Ωστόσο έκανε αλλαγές σε δίδυμα, όταν έβγαλε τα δύο εξτρέμ του γιατί και συνεργάστηκαν στο δεύτερο γκολ και βοήθησαν τα μπακ τους. Στη συνέχεια άλλαξε το κέντρο του και δείχνει ότι το δούλεψε πολύ το παιχνίδι. Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και βρίσκει γκολ από στατικές φάσεις που είναι επίσης πολύ σημαντικό να το έχει αυτό μια ομάδα.
Όσον αφορά τη διαιτησία εγώ θα δανειστώ μια φράση του σύντροφου Κουτσούμπα που λέει: «Που τα βρήκατε αυτά τα φιντάνια».
Εγώ έχω μια αδυναμία στον Κοντούρη που είναι 20 ετών και παίζει λες και είναι χρόνια στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό σε μια όλη επένδυση με νέους παίκτες να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγαπούν τον Παναθηναϊκό γιατί θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Καλός ήταν και ο Τσέριν που έχει κάνει καλό ματς. Από εκεί και πέρα είναι και η ρέντα όπως για παράδειγμα με τον Τεττέη και τον Ταμπόρδα. Μόλις άρχισαν να σκοράρουν, δε σταματάνε και αυτό δείχνει αλλαγή ψυχολογίας και κάτι που πιστώνεται στον προπονητή. Η αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού, η βελτίωση της κυκλοφορίας της μπάλας, η αποφυγή λαθών, το σύστημα και η 3αδα στην άμυνα συμβάλλουν σε όλα τα αποτελέσματα που έχουν έρθει και είναι θετικά.
Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μην αποκτήσει εξάρτηση από τον Τεττέη γιατί βλέπουμε πως αλλάζει όλο το στυλ όταν για παράδειγμα δεν παίζει αυτός και βλέπουμε τον Σφιντέρσκι στην ενδεκάδα της ομάδας.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Ξεκάθαρη η Λαμπαδαρίου, «γκρέμισε» την προπαγάνδα για το Παναθηναϊκός-Άρης (vid)
- Καρπετόπουλος: «Οι δύο παίκτες "μεγάλο δώρο" του Μπενίτεθ στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Κατσαρός: «Αυτό είναι το συμπέρασμά μου για Μπενίτεθ» - Ατάκα για Τεττέη (vid)
- Πανούτσος: Η ατάκα για Τεττέη-Ταμπόρδα μετά το Παναθηναϊκός-Άρης 3-1
- Μπενίτεθ: Η απάντηση για τη διαιτησία - Οι δηλώσεις στη συν. Τύπου