Γάτας: «Αυτή θα είναι πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού - Γρίφος ο Ντέσερς»

Ο Άρης Γάτας μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την έναρξη της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, την Πάκσι και τις ανοιχτές υποθέσεις του καλοκαιριού.

Γάτας: «Αυτή θα είναι πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού - Γρίφος ο Ντέσερς»

Ο Παναθηναϊκός μπήκε και επίσημα στη νέα αγωνιστική περίοδο, με την προετοιμασία να ξεκινά στο Κορωπί και τα πρώτα ζητήματα της ομάδας να βρίσκονται ήδη σε πρώτο πλάνο.

Ο Άρης Γάτας μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για τα εργομετρικά, την πρώτη προπόνηση, την ενσωμάτωση των διεθνών, αλλά και την παρουσίαση του Γιάκομπ Νίστρουπ, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στις 16:00.

Παράλληλα, στάθηκε στην Πάκσι, τον πρώτο ευρωπαϊκό αντίπαλο του «τριφυλλιού», επισημαίνοντας πως μπορεί να μην βρίσκεται στο επίπεδο του Παναθηναϊκού, όμως τέτοιες αναμετρήσεις απαιτούν απόλυτη σοβαρότητα και προσοχή.

Στο μεταγραφικό κομμάτι, ο δημοσιογράφος έβαλε στο κάδρο τον Ετιέν Καμαρά, τον Τσάπρα, τον Βήχο, τις υποθέσεις Γένσεν και Κρίστενσεν, αλλά και το θέμα του τερματοφύλακα, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κινηθεί αργότερα για βασικό γκολκίπερ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην επίθεση, με τον Ντέσερς να χαρακτηρίζεται μεγάλος γρίφος και τον Άρη Γάτα να υπογραμμίζει πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βγάλει τη χρονιά μόνο με μία προσθήκη στη θέση του φορ.

Ο δημοσιογράφος Άρης Γάτας ανέφερε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

«Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε χθες (17/6) την προετοιμασία. Σε δύο γκρουπ γίνονται οι εργομετρικές εξετάσεις. Χθες το απόγευμα , πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση. Είναι μια διαδικασία που πρόκειται να ολοκληρωθεί, γιατί την Κυριακή πρόκειται να ενσωματωθούν στην προετοιμασία και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Θα ενταχθεί στην αποστολή τη Δευτέρα και ο Τσιριβέγια, καθώς είχε λάβει ειδική άδεια για το γάμο του. Ο Ζέκα έχει συνεργαστεί με τον Νίστρουπ, θα είναι εύκολη η διαδικασία της συνεργασίας σε πρώτη φάση.

Ουσιαστικά, είναι η έναρξη της καινούργιας σεζόν. Την Κυριακή στις 16:00 θα είναι η παρουσίαση του προπονητή. Από κει και πέρα, θα ξεκινήσει να παρουσιάζεται η δουλειά. Η Πάκσι βγήκε από την κληρωτίδα χθες. Έχει τον Άνταμ, τον παλιό σέντερ φορ του Αστέρα Τρίπολης. Το υψηλότερο συμβόλαιο που έχει δεν ξεπερνάει τις 600 χιλ. ευρώ. Η Πάκσι δεν είναι στο επίπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά όλες αυτές οι αναμετρήσεις κρύβουν εκπλήξεις και θέλουν μεγάλη προσοχή. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει όλο το καλοκαίρι για τα «πρέπει» του. Σε αυτό που αρέσει σε όλους αυτή την εποχή και έχει να κάνει με τις μεταγραφές. Η πρώτη μεταγραφή θα είναι ο Ετιέν Καμαρά. Φαίνεται ότι είναι μια συνθήκη που τελειώνει. Ένα παιδί ψηλό, γεροδεμένο. Δίνει δύναμη και όγκο στη μεσαία γραμμή.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Νίστρουπ θέλει να αλλάξει το στάτους στη μεσαία γραμμή. Υπάρχουν διάφορα σενάρια στο θέμα του Τσάπρα. Κυκλοφορεί ένα σενάριο να πάρει τον Τσάπρα και «πακέτο» τον Βήχο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μπακ απ του Κυριακόπουλου, άρα, δεν αποκλείεται να γίνει μια τέτοια κίνηση. Όλα τα υπόλοιπα θέματα είναι ανοικτά. Γένσεν, Κρίστενσεν. Μένει ο Τσάβες με τον Κότσαρη και ο Παναθηναϊκός θα πάρει τερματοφύλακα για βασικό αργότερα.

Ο Ντέσερς δεν θα ξεκινήσει την προετοιμασία ακόμα, θα μπει στα μέσα του Αυγούστου. Ο Ντέσερς είναι ένας μεγάλος γρίφος. Ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι, θα μείνει μόνο με τον Τεττέη. Θα πάει να πάρει δύο παίκτες σέντερ φορ. Ο Σφιντέρσκι πουλήθηκε χθες. Δεν μπορεί να βγει με τη μεταγραφή ενός φορ η χρονιά. Ο Νίστρουπ δεν παίζει με έναν επιθετικό. Θα ξεκαθαριστούν πολλά την Κυριακή. Ο Αναστασίου είπε ότι παίζει 4-4-2, επειδή ήταν βοηθός του Σολμπάκεν. Στον Παναθηναϊκός δεν ξέρω τι συμφωνία έχει γίνει και τι θα προκρίνει να κάνει.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr