Ούτε στο Euro δόθηκε το πέναλτι που ζητούσε ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference! (vid)

Οι Γερμανοί ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Κουκουρέγια, όμως, διαιτητής και VAR δε συγκινήθηκαν σε μια φάση που θύμισε έντονα τον τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.

Ούτε στο Euro δόθηκε το πέναλτι που ζητούσε ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference! (vid)

Μαθημένοι στις… αβάντες οι «ερυθρόλευκοι» θεώρησαν πως αδικήθηκαν στον τελικό του Conference League και βρήκαν εξιλέωση στο γκολ του Ελ Κααμπί , το οποίο έπρεπε να ΑΚΥΡΩΘΕΙ για φάουλ του Μαροκινού επιθετικού στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο γκολ του Ολυμπιακού έξι ποδοσφαιριστές της Φιορεντίνα σήκωσαν το χέρι για επιθετικό φάουλ του Ελ Κααμπί, όμως, στο VAR «έκλεισαν» τα μάτια τους σε μια προφανή περίπτωση.

Οι Πειραιώτες λίγο νωρίτερα, διαμαρτυρήθηκαν για χέρι αμυνόμενου της ιταλικής ομάδας, το οποίο βρίσκεται σε φυσική θέση. Δεν υπήρξε καμία πρόθεση να σταματήσει της σέντρα ο παίκτης και έτσι συνεχίστηκε κανονικά το ματς.

Στο Γερμανία – Ισπανία ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι σε μια αντίστοιχη περίπτωση (και ίσως και λίγο πιο αμφίρροπη) με τον Κουκουρέγια. Ο τελευταίος πρόλαβε και μάζεψε το χέρι, το έφερε στη φυσική του θέση πλαγιάζοντας και το σώμα του και «έπεισε» τους πάντες πως δεν έκανε παράβαση.

Και δω, αυτή η απόφαση έχει τη σημασία της. Ο ρέφερι δεν πήρε αυτήν την απόφαση σε ουδέτερο γήπεδο, την πήρε μέσα στη Γερμανία και δικαίωσε τους Ισπανούς κόντρα στην οικοδέσποινα ομάδα!

Υπάρχει και μια ακόμη λεπτομέρεια. Ο Κουκουρέγια σταμάτησε σουτ προς την εστία που θα μπορούσε να διαμορφώσει διαφορετική κρίση στους «άρχοντες» του αγώνα και όχι μια απλή σέντρα!

Η οδηγία της UEFA στους διαιτητές πριν από την σέντρα του Euro αφορούσε φάσεις όπως και αυτή, ζητώντας τους να είναι πιο ελαστικοί σε αυτό που ορίζεται ως φυσικότητα της θέσης σε ότι αφορά περιπτώσεις πέναλτι για χέρι.

Στην συγκεκριμένη φάση το χέρι του Κουκουρέγια είναι κοντά στον κορμό, ακίνητο, κάθετο και σε μία θέση που υποστηρίζει την φυσική γραμμή του σώματος και διαφέρει στην φάση του πέναλτι στην αναμέτρηση Γερμανίας με την Δανία, όπου το χέρι του Άντερσεν μεγάλωνε το σώμα του Δανού αμυντικού, ο οποίος σε εκείνη την φάση είχε παρεμποδίσει μία σέντρα.

Exit mobile version