ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, κέρδισε και τους διαιτητές! (vids)

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη 2η νίκη σε 3 ντέρμπι στη διαδικασία των πλέι οφ, νίκησε ΑΝΤΡΙΚΙΑ με 2-1 την ΑΕΚ, μείωσε στη μέση την απόσταση από την Ένωση στη βαθμολογία και ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ δυναμικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπακασέτας και Ιωαννίδης υπέγραψαν την ανατροπή, ο Βίντα άνοιξε το σκορ στη Λεωφόρο.

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, κέρδισε και τους διαιτητές! (vids)

Μόλις στο 1ο λεπτό η ΑΕΚ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό με σουτ του Τσούμπερ που κατέληξε στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι. Από λάθος του Χουάνκαρ ο Ελίασον γύρισε προ του Ντραγκόφσκι και ο Βίντα πλάσαρε στην ανυπεράσπιστη εστία για το 0-1 στη Λεωφόρο στο 5′.

Ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» την ισοφάριση στο 10′, ο Ιωαννίδης απέφυγε εντυπωσιακά τον Κροάτη σκόρερ, γύρισε στον Μπερνάρ, εκείνος με το δεξί έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Αθανασιάδη. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσούμπερ βγήκε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι, καθυστέρησε και έκανε κακό τελείωμα.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Τα highlights της ανατροπής!

Από μακρινή απευθείας εκτέλεση ο Μπακασέτας έβαλε δύσκολα στον Αθανασιάδη που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Στο 25′ ο Μπακασέτας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ, αλλά ο Αράο που έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, συμμετείχε αντικανονικά στη φάση. Λίγο πριν το 30′ ο Ιωαννίδης έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα, αντίθετο από την κίνηση του Βέρμπιτς.

Μέσα σε 2 λεπτά ο Παναθηναϊκός γύρισε τούμπα το ντέρμπι. Ο Μπακασέτας με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη, δευτερόλεπτα αργότερα ο Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Μουκουντί και με υποδειγματικό σκάψιμο έκανε το 2-1. Μετά από ώρα η ΑΕΚ απείλησε την εστία του Ντραγκόφσκι με μακρινό σουτ του Ντραγκόφσκι άουτ.

Στο 54′ ο Σιμάνσκι έκανε παράβαση για δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Περέιρα δεν απέβαλε τον ποδοσφαιριστή. Ο Ιωαννίδης έπιασε ένα απίθανο γυριστό σουτ, η μπάλα πέρασε ξυστά δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη. Ο Αλμέιδα, έβγαλε αμέσως τον Σιμάνσκι, διότι έλαβε… το μήνυμα. Ο Τερίμ στο 61′ άλλαξε τους Χουάνκαρ – Βέρμπιτς με τους Μλαντένοβιτς – Μαντσίνι.

Σωτήριο τάκλιν ακολούθησε από τον Γέντβαι ένα λεπτό αργότερα. Ο Αραούχο δοκίμασε ένα επικίνδυνο σουτ με αρκετό βαθμό δυσκολίας, σταθερά αντέδρασε ο Ντραγκόφσκι. Στο 74′ ο Ιωαννίδης σημείωσε τελική μετά από αρκετή ώρα για τους πράσινους δίχως τύχη. Ο Λημνιός πέρασε στο γήπεδο στη θέση του Μπερνάρ στο 79′.

Ο Τερίμ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με το πέρασμα των Βιλένα και Πέρεθ αντί των Μπακασέτα και Τσέριν. Ο διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο φάουλ σε τάκλιν του Ακαϊντίν, ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε στην κλειστή γωνία απευθείας, ο Ντραγκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ. Ο Πόνσε στο 97′ έπιασε μια ακίνδυνη κεφαλιά.

Παναθηναϊκός Aktor (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γέντβαι, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν, Βέρμπιτς, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον, Γιόνσον, Τσούμπερ, Μάνταλος, Γκαρσία

Exit mobile version