Παναθηναϊκός: Σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνιστεί ανάλογα με την τελική του θέση

Ο Παναθηναϊκός πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενδιαφέρεται ζεστά για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, προκειμένου να εξελιχθεί περαιτέρω η ομάδα του και εκείνη να επιστρέψει στην «ελίτ».

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Οι τρεις παίκτες που ψάχνει και η «σπέσιαλ» γραμμή ψηλών

Ολόκληρος ο οργανισμός έχει επικεντρωθεί στην ανατροπή του σκηνικού στη βαθμολογία της Superleague, στην οποία πριν την έναρξη των πλέι οφ βρίσκεται στην 4η θέση και στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Φυσικά στον Παναθηναϊκό δεν λένε «όχι» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μιας και προέκυψε στην πορεία μια πιο καλή συνθήκη για την κατάκτησή του, αλλά οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία το πρωτάθλημα.

Τόσο για την επιστροφή στα πρωταθλήματα μετά από περίπου 1,5 δεκαετία, όσο και για την εξασφάλιση του «καλού» εισιτηρίου για την Ευρώπη.

Όπως και την επόμενη σεζόν, η Ελλάδα θα έχει τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρώπη (και όχι πέντε) και μονάχα ο πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία του για να παίξει στο Champions League, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε φέτος, στις… λεπτομέρειες στους αγώνες με τη Μπράγκα.

Παράλληλα, οι ήττες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ από τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντίστοιχα, «δείχνουν» πως η τωρινή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα διατηρηθεί και για τη σεζόν 2025-2026.

Με τα τωρινά δεδομένα τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό είναι τα εξής:

α) Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το Τριφύλλι μπαίνει στο β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

β) Με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και τη μη κατάκτηση του Πρωταθλήματος αγωνίζεται στον 1ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League. 

γ) Με τη μη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και τερματισμό στη 2η ή στην 3η θέση πάει στα προκριματικά του Conference League.

δ) Με τη μη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και τερματισμό στην 4η θέση μένει εκτός Ευρώπης.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr