Κύριε Λουτσέσκου, ευνοήθηκε και στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός;

Κύριε Λουτσέσκου, ευνοήθηκε και στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός;

Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν έβγαινε δημόσια ο Λουτσέσκου και έλεγε πως ο Ατρόμητος αδικήθηκε στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Μονάχα… τρία πέναλτι δεν δόθηκαν στο Τριφύλλι!

Μετά τους Βαρούχα, Σπάθα και Κουτσιαύτη που έχουν βήμα στην τηλεόραση ως προς την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων, θα περιμένουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και τη θέση του Ραζβάν Λουτσέσκου για τη διαιτησία στο Περιστέρι στον αγώνα Ατρόμητος – Παναθηναϊκός.

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ (του οποίου η ικανότητα στο κοουτσάρισμα δεν αμφισβητείται από κανέναν) είναι μεγάλος… λάτρης του αθλήματος και ασκεί τη δική του κριτική και σε άλλους αγώνες. Βέβαια, όταν βγαίνει να μιλήσει για τη διαιτησία και τα σχετικά, «τρέμει» και η ίδια η ομάδα του από την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί.

Τουλάχιστον, το Παναθηναϊκός – Ατρόμητος το είδε καρέ-καρέ και έβγαλε το συμπέρασμα στον αγώνα της Λεωφόρου, πως δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι στον Φώτη Ιωαννίδη μακριά από το σημείο που παιζόταν η μπάλα.

Συντονισμένα αναπαράχθηκαν και άρθρα 24 ώρες πριν τη ρεβάνς του Περιστερίου, για να μας πείσουν πως ο Μπακασέτας… έκανε θέατρο (!) στο πάτημα του Τάισον. Για τη διαιτησία του Ευαγγέλου, δεν έχει βγει άχνα από χθες.

Μάλλον, ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε… τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος με την πρόκριση να κρίνεται στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ο ΠΑΟΚ που έχει και μια… παράδοση τα τελευταία χρόνια απέναντι στο Τριφύλλι σε προκριματικές φάσεις, πλην των τελικών, η οποία ξεκίνησε και από εκείνη τη διαιτησία του Κύζα προ 7ετίας. Σωστά;

Ας μπουν τα πράγματα στη θέση τους για το τι έγινε στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου:

«35′ Σωστά μετράει το γκολ του Παναθηναϊκού με τον Πέρεθ. Ακόμη κι αν ο Γερεμέγεφ ήταν οφσάιντ (που καλύπτεται δια γυμνού οφθαλμού), δεν επηρεάζει τη φάση και την ορατότητα του Τσιντώτα.

38′ Ο Ακαϊντίν πέφτει στο έδαφος ύστερα από κίνηση του αντιπάλου του που παραπέμπει σε άλλο άθλημα. Υπάρχει λόγος για εξέταση στο VAR, ας δεχτούμε πως ο Ευαγγέλου ”χαρίζεται” στον Ατρόμητο, με το σκεπτικό πως το διακύβευση είναι μεγάλη, μια πρόκριση στους «4».

52′ Ο Ατρόμητος είναι ήδη υπόλογος και κάνει τρανταχτό πέναλτι στον Πέρεθ. Ο παίκτης των γηπεδούχων κλειδώνει με τα χέρια του, τον Ισπανό χαφ του Παναθηναϊκού, στη συνέχεια τον γκρεμίζει. Δε γίνεται να μη γίνει αντιληπτή από το VAR αυτή η παράβαση. Αυτό, δεν είναι ανθρώπινο λάθος! 

62′ Το γκολ του Γερεμέγεφ σωστά ακυρώνεται ως οφσάιντ. Ο Σουηδός φορ βρίσκεται σε αντικανονική θέση. 

73′ Δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ στον Παλάσιος. Ένα κόρνερ του Παναθηναϊκού ”μετετράπη” σε κατοχή για τον Ατρόμητο με τον βοηθό να σηκώνει εσφαλμένα το σημαιάκι του.

77′ Υπάρχει εκτός φάσης χτύπημα στον Ακαϊντίν. Στη Λεωφόρο έγινε σωστή χρήση του VAR και δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού για φάση μακριά από τη μπάλα. Το ίδιο έπρεπε να συμβεί και στο Περιστέρι, είναι μια περίπτωση κόκκινης κάρτας για τον Βαλέντσια. 

80′ Παρατεταμένο τράβηγμα στον Γερεμέγεφ. Ξεκάθαρο πέναλτι. Κλείνουν τα μάτια τους σε πεντακάθαρη φάση Ευαγγέλου και VAR! 

90+5 Όλα νόμιμα στο 2ο γκολ του Μλαντένοβιτς. Κανένα οφσάιντ. Καμία επαφή φάουλ. Το γκολ σημειώνεται στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και το VAR οφείλει να ελέγξει κάθε παίκτη του γηπέδου που συμμετέχει στη φάση, διότι κρίνεται μια πρόκριση στις καθυστερήσεις!»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News