Μόλις... ξεκίνησε το 5ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «ΤΕΡΙΜ» στο Netflix!

Μόλις... ξεκίνησε το 5ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «ΤΕΡΙΜ» στο Netflix!

Ο Νότης Καμπέρης γράφει για τον «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ και τη σπουδαιότερη βραδιά – των τελευταίων χρόνων- του Παναθηναϊκού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι τίτλοι, λένε, πως είναι εκείνοι που μένουν στο μυαλό των ανθρώπων. Κάποιος ορίζει το μέγεθος ενός συλλόγου από ένα απλό αριθμό. Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, είναι ο «Εξάστερος». Όσα χρόνια και να μη μετέχει σε Final 4, παραμένει μέσα στα 2-3 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης.

Υπάρχουν, όμως, και εκείνες οι βραδιές που δεν «ενισχύουν» το συνολικό αριθμό των τίτλων, αλλά θα μνημονεύονται για πάντα. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Κύπελλο Ελλάδος, 120 λεπτά, πέναλτι. Για αυτό το παιχνίδι, άπαντες θα μιλούν για χρόνια. Πέρασε παραπάνω από μια δεκαπενταετία για να μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε «διπλούς» αγώνες μεταξύ των αιωνίων.

Η σπανιότητα του συμβάντος, αυτού, αναδεικνύει και τη σπουδαιότητα της πρόκρισης του Παναθηναϊκού. Και ποιος φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της πρόκρισης στο Φάληρο; Ο θρύλος «ΤΕΡΙΜ» που βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 26/12 και ήδη έχει συγκεντρώσει (μοναδικό) υλικό για ένα πέμπτο επεισόδιο στο Netflix.

Ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» της μισητής (για τη «Γαλατά») Φενέρ, απέκλεισε με το… καλησπέρα στον Παναθηναϊκό τον Ολυμπιακό μέσα στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Το ημερολόγιο «έγραφε» μόλις 28/12, όταν ο Τερίμ επισκέφθηκε το ΟΑΚΑ σε έναν αγώνα του φίλου του, Εργκίν Αταμάν απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Ο θρύλος της «Τσιμ-Μπομ» πέρασε απαρατήρητος από τους «πράσινους» υποστηρικτές, όμως, το ίδιο βράδυ το κίνητρο του ιδίου τις επόμενες μέρες στο Κορωπί «ισχυροποιήθηκε»!

Για το ματς. Αρχικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι σε εξαιρετικά άτυχη θέση, τούτη τη στιγμή, διότι θα συγκριθεί αναπόφευκτα από τους φιλάθλους, με τον Φατίχ Τερίμ. Σε αυτό το σημείο, θα ήταν ωφέλιμο να τονίζεται συνεχώς, η προσφορά του Σέρβου στον Παναθηναϊκού. Εξάλλου ήταν και ο πρώτος που σήκωσε όρθιο το σύλλογο στην εποχή μετά την ξόφληση των χρεών.

Ο Ιβάν ήταν «ΚΥΡΙΟΣ» παραδίδοντας ένα γεμάτο ρόστερ στον Τερίμ. Ο τελευταίος έγινε πρώτος μάγκας (και) στην ελληνική καθημερινότητα, γιατί βρήκε έναν Κώτσιρα στο ρόστερ για να τον μετατρέψει στα χαφ. Έναν Λοντίγκιν μετά και την… προδοσία του Μπρινιόλι. Έναν εξελιγμένο Φώτη και έναν «ψημένο» Βαγιαννίδη.

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κερδίσει με καθαρό σκορ τόσο στη Λεωφόρο, όσο και στο «Γ. Καραϊσκάκης». Άπαξ και δεν ήρθε το σκορ πρόκρισης, «μίλησε» ο Τερίμ, ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

Τελικός UEFA. Γαλατά – Άρσεναλ. Ο Γκεόργκε Χάτζι αποβλήθηκε στο 90+4 και η τουρκική ομάδα μένει με «10». Άλλη μια γκαντεμιά για το νυν τεχνικό του Παναθηναϊκού εκείνο το βράδυ στην Κοπεγχάγη, ήταν η ισχύς του κανονισμού του «χρυσού γκολ» στην παράταση Η συνέχεια… γνωστή. 4-1 στα πέναλτι.

Όπως καταλαβαίνετε, οι δυσκολίες τύπου «ο Σαμέτ Ακαϊντίν στη θέση του φορ» και τα «τρία 6άρια στο κέντρο» δεν σημαίνουν τίποτε απολύτως για τον Τερίμ που έβλεπε πριν από 24 χρόνια στην Κοπεγχάγη τον Κλαούντιο Ταφαρέλ να βγάζει τη μπάλα σχεδόν… μέσα από το τέρμα σε καρφωτή κεφαλιά του Τιερί Ανρί και εκατομμύρια ανθρώπους να εξαρτώνται από το προπονητικό «ραβδί» του!

Ας μην αναφερθεί, δε, και η πορεία της Τουρκίας στους «4» του Euro, όταν κρεμόταν πάνω του ολόκληρο το τουρκικό έθνος!

Ο «Imparator» (σ.σ Αυτοκράτορας), μια γνωστή λέξη, πλέον, για τους Έλληνες φιλάθλους, δανειζόμενη από τους «γείτονες», εξασφάλισε (σχετικά εύκολα) μια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό – με αυτή τη ξαφνική… λειψανδρία στην επιθετική γραμμή – στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έχει «τσακωθεί» με το γκολ.

Το αμέσως, σπουδαίο, για το Τριφύλλι είναι πως μετά από τα 5/5 πέναλτι στη Μασσαλία, ακολούθησε το 7/8 απέναντι στους Πειραιώτες. Για την ειρωνεία αστόχησε ο μοναδικός παίκτης που είχε χτυπήματα και στα δυο ματς, ο Μλαντένοβιτς, αφού οι Παλάσιος και Ιωαννίδης ήταν τραυματίες, ο Μπερνάρ είχε γίνει αλλαγή και ο Κλεϊνχέισλερ παραχωρήθηκε δανεικός.

Ο Τερίμ κερδίσε γρήγορα «έδαφος» στον Παναθηναϊκό, «ζέστανε» και τον Γιάννη Αλαφούζο και μάλιστα, στο κατάλληλο τάιμινγκ, διότι διανύεται η περίοδος του Ιανουαρίου και θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες έως και 5 αφίξεις. Αν είχε αποφευχθεί, δε, και το πέναλτι του Ζέκα στο 90+6 στην OPAP Arena, ο αντικαταστάτης του αγαπητού Ιβάν θα είχε πετύχει το απόλυτο στο βαρύ πρόγραμμα, ως τώρα, του Ιανουαρίου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Νότης Καμπέρης
Παναθηναϊκός για την Αθήνα, για το πράσινο, για τη Λεωφόρο, για την ιστορία και τις αμέτρητες διακρίσεις. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και εξειδικεύτηκε στον αθλητικό τομέα στο Κέντρο Αθλητικού Ρερορτάζ (ΚΑΡ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Επικοινωνία: notis.kamperis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News