«Καθαρίζει» και περιμένει τα ντέρμπι - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 5-0: Τα highlights από την πεντάρα στην Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό για την 17η αγωνιστική της Super League (07/01, 17.00).

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό για την 17η αγωνιστική της Super League (07/01, 17.00). Το δεύτερο ματς του έτους είναι επίσης στη Λεωφόρο, αυτή τη φορά με τους Αγρινιώτες ώστε να διατηρηθεί το εντός έδρας απόλυτο με τους «μικρούς», που έφτασε με τον ΠΑΣ το 5/5 με 19-0 τέρματα.

Νίκη επί του Παναιτωλικού που έχει συγκομιδή μόλις δύο ισοπαλίες σε οκτώ εκτός έδρας αγώνες, θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να εκμεταλλευτεί τα αποτελέσματα στα ντέρμπι της αγωνιστικής (Άρης – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός – ΑΕΚ), πριν τα δικά του ντέρμπι, με Ολυμπιακό (Λεωφόρος 10/1, Κύπελλο), ΑΕΚ (Νέα Φιλαδέλφεια 14/1, πρωτάθλημα), Ολυμπιακό (Φάληρο 17/1, Κύπελλο), ΠΑΟΚ (Τούμπα 20/1, πρωτάθλημα) και Ολυμπιακό (Λεωφόρος 27/1, πρωτάθλημα).

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός με τη σέντρα προγραμματισμένο στις 17:00 και τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 1.

Τερίμ: «Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για το πρωτάθλημα»

Ο Φατίχ Τερίμ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού για μία ώρα κόντρα στον ΠΑΣ, τόνισε πως η ομάδα του θέλει να πιέζει ψηλά, ενώ αναφέρθηκε και στη μεταγραφική ενίσχυση των Πρασίνων. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

Αν είναι ικανοποιημένος με την εικόνα του Παναθηναϊκού και την προσπάθεια να παίξει πιο γρήγορα, με άμεση ανάκτηση της μπάλας: «Χρόνια πολλά σε όλους. Είμαστε όλοι πολύ λίγο χρονικά διάστημα μαζί. Όπως είπατε η αντίδραση της ομάδας ήταν πάρα πολύ σημαντική. Προσπαθούσαμε να μην τους βγάλουμε στην επίθεση άνετα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με πολύ ρυθμό. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο να τα δουλέψουμε, αλλά δεν περίμενα και τόσο γρήγορα να τα βγάλουμε όσα δουλέψαμε στην προπόνηση.

Για μία ώρα ήμασταν αρκετά καλά. Όσο περνάει ο καιρός, θα έχουμε καλύτερη αντίδραση από τους παίκτες και θα παίζουμε καλύτερα. Πρέπει να κάνουμε πολύ press και πρέπει να μην τους αφήνουμε να παίζουν όπως θέλουν. Συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα, έπαιξαν καλά. Είχαν και πολλούς γρήγορους παίκτες στην επίθεση. Δεν ζήσαμε πολλές φάσεις στο τέρμα μας και ήταν πολύ καλό που δεν σκόραραν. Αλλά όσα κάναμε στην προπόνηση τα είδατε και σήμερα»

Για την πίεση που είχε ο Παναθηναϊκός και πόσο δύσκολο είναι να την έχει σε σειρά αγώνων: «Κάθε αγώνας έχει διαφορετική ιστορία, αλλά θα έχουμε πάντα κάποια πράγματα που θα είναι σε κάθε αγώνα. Εγώ περίμενα για ένα ημίχρονο να μπορέσουμε να δείξουμε αυτά που δουλέψαμε στην προπόνηση, αλλά τα δείξαμε για 60 λεπτά. Έπρεπε να σκοράρουμε περισσότερο, είχαμε καλές ευκαιρίες. Να ανεβάζουμε τον ρυθμό και μόλις χάνουμε την μπάλα να προσπαθούμε να την πάρουμε πίσω, αυτό είναι που θα προσπαθούμε πάντα.

Έχουμε πολλούς γρήγορους παίκτες, αυτό πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να κάνουμε press σε όλο τον αγώνα. Πρέπει να έχουμε πάντα την μπάλα εμείς, για να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε και μέσα στο παιχνίδι και να δείχνουμε τα στοιχεία που είχαμε. Σήμερα όταν δεν μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό, είδαμε φάσεις στο δικό μας τέρμα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο “κοντή” ομάδα και να μην αφήνουμε πολλούς χώρους».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News