Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα στην άμυνα και η πολύ κρίσιμη συνέχεια

Παναθηναϊκός: Ώρα για... λύσεις στον Εξάστερο!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την φετινή του πορεία στην Ευρώπη χωρίς να καταφέρει να περάσει στην φάση των νοκ άουτ.

Όμως οι πράσινοι πέτυχαν πολλά πράγματα στην πρώτη τους χρόνια στην Ευρώπη μετά από 7 χρόνια.

Έπαιξαν ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο και πήραν πολλές εμπειρίες ενόψει του μέλλοντος. Το Τριφύλλι δεν κρύφτηκε στην Ευρώπη και στάθηκε ανταγωνιστικός σχεδόν σε όλα τα ματς.

Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έφτασε μία ανάσα από το να μπει και μάλιστα από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, στους ομίλους του Champions League.

Η απόφαση όμως του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κατεβάσει επιθετικά την ομάδα του στα ευρωπαϊκά και γενικότερα στα μεγάλα ματς φανέρωσε και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην άμυνα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Παναθηναϊκός σε 16 σημαντικά ματς φέτος κράτησε το μηδέν μόνο σε τρία.

Πιο συγκεκριμένα, το Τριφύλλι κράτησε το μηδέν στα δύο πρώτα στους ομίλους του Europa League με Βιγιαρεάλ, Μακάμπι Χάιφα και στην εντός έδρας νίκη με τη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να βρει γιατρειά για αυτή την πληγή ενόψει της σημαντικής και πολύ δύσκολης συνέχειας.

Φυσικά, πρέπει να προσθέσουμε ότι οι πράσινοι έχουν στα πιτς τους δυο από τους τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς τους.

Ως γνωστόν ο Μάγκνουσον θα χάσει όλη τη φετινή σεζόν λόγω ρήξης χιαστού ενώ ο Πάλμερ Μπράουν θα συμπληρώσει 3 μήνες εκτός με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Σίγουρα θα γίνουν μεταγραφές τον Γενάρη όμως το πρόβλημα είναι συνολικό κι όχι μόνο της αμυντικής γραμμής.

Κάποια ατομικά λάθη επίσης έχουν πληγώσει την ομάδα η οποία ανασταλτικά δεν εμπνέει σιγουριά όπως την περασμένη σεζόν.

Γι’ αυτό και ο Σέρβος αναζητεί λύσεις, που φυσικά θα πρέπει να βρεθούν άμεσα, διότι στο εξής εντός συνόρων κάθε λάθος θα στοιχίζει περισσότερο απ’ ό,τι στον πρώτο γύρο και η ομάδα θα πρέπει να πάρει μεγάλες νίκες σε ντέρμπι..

Στο πρώτο μισό του νέου έτους δεν θα υπάρχει Ευρώπη, αλλά η χρονιά θα ξεκινήσει με δύο ντέρμπι στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό κι αν προκριθεί στην πορεία για τον τελικό θα συναντήσει και τον ΠΑΟΚ.

Στο πρωτάθλημα έχει να δώσει ακόμα τέσσερα ματς στην κανονική διάρκεια, δύο εντός με τον Άρη και τους Πειραιώτες και δύο εκτός με τους «Δικεφάλους», πριν φυσικά τη μάχη των playoffs, όπου εκεί θα δώσει λογικά οκτώ ντέρμπι.

 

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News