Γλίστρησε… ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο και του έφυγε από τα χέρια μια πρόκριση που φαινόταν να έχει εξασφαλισμένη από τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Το Τριφύλλι ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ με όλη τη σημασία της λέξης και έμεινε εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας. Μια πορεία που ξεκίνησε με προκρίσεις σε Κόζιτσε και Βελοντρόμ ολοκληρώθηκε άδοξα.
Η αποτυχία απόψε είναι μεγάλη για τους «πράσινους» κι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Ωστόσο, στο θέμα της επαναφοράς του συλλόγου στο ποδοσφαιρικό στερέωμα ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι το Τριφύλλι ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια τη φετινή χρονιά και το ζητούμενο είναι από τη νέα χρονιά να επιστρέψει ενισχυμένο (και με το πρωτάθλημα) στα… σαλόνια.
Η Μακάμπι ευτύχησε να προηγηθεί από μια λανθασμένη εκτίμηση του Λοντίγκιν και να αγκαλιάσει την πρόκριση από ένα γλίστρημα του Βαγιαννίδη. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν μονοδιάστατο – παρότι το β’ ημίχρονο από άποψη κυριαρχίας ήταν το καλύτερο της ομάδας στην Ευρώπη στα 12 ματς που έδωσε – και μετά από… αμέτρητα κόρνερ και σέντρες, το γκολ ήρθε τελικά στο 90′, αλλά ήταν αργά.
Γιούρι Λοντιγκιν (3/10): Ο Λοντίγκιν ανέλαβε την ευθύνη στο κρισιμότερο παιχνίδι του ομίλου. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του στο 1-0 του Ντιν, στο 2-0 δύσκολα θα έβρισκε αντίδραση σε ένα ξεμαρκάριστο σουτ που θύμισε το 2ο της Βιγιαρεάλ στο Θεράμικα απέναντι στο Τριφύλλι.
Γιώργος Βαγιαννίδης (4/10): Ο «Βάγια» έχασε την ισορροπία του σε μια αντεπίθεση και αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Μακάμπι να παραβιάσει για δεύτερη φορά την πράσινη εστία. Πήρε αρκετή κατοχή της μπάλας, δημιούργησε 2-3 φάσεις αλλά δεν έγιναν γκολ από τους συμπαίκτες του.
Μπαρτ Σένκεφελντ (7/10): Ο Ολλανδός ήταν ο κορυφαίος στην άμυνα του Παναθηναϊκού, αδικήθηκε η προσπάθειά του από το γεγονός ότι η ομάδα δέχτηκε δύο γκολ.
Τιν Γέντβαι (6/10): Σε γενικές γραμμές και ο Κροάτης στόπερ στάθηκε στο ύψος του, προς το φινάλε «μετακόμισε» στην περιοχή της Μακάμπι Χάιφα αλλά δεν βρήκε την ευκαιρία του.
Χουάνκαρ (6/10): Ο Ισπανός επέστρεψε στην 11άδα μετά την «περιπέτεια» με την κροτίδα και η παρουσία του ήταν θετική, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.
Αράο (5/10): Ο Αράο συνάντησε αρκετά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο το Τριφύλλι επέστρεψε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και στρίμωξε τη Μακάμπι. Είχε μια «χρυσή» ευκαιρία στο απευθείας κόρνερ του Αϊτόρ, αλλά δεν έκανε επαφή.
Τόνι Βιλένα (5/10): Ο Ολλανδός δεν έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό και η εμφάνισή του κρίνεται μέτρια στον «τελικό» της 3ης θέσης. Στο πρώτο μέρος είχε μια καλή στιγμή να σκοράρει, όμως, η προσπάθειά του πέρασε άουτ.
Σεμπαστιάν Παλάσιος (5/10): Ο Παλάσιος ξέμεινε από λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και δεν κατάφερε να «φτιάξει» κάποια φάση και για αυτό, αντικαταστάθηκε από τον Μαντσίνι. Στο πρώτο τρίλεπτο του β’ ημιχρόνου σημείωσε μια καλή ευκαιρία, αλλά σούταρε στο σήκωμα της μπάλας και έστειλε τη μπάλα ψηλά.
Μπερνάρ Ντουάρτε (6/10): Ο Μπερνάρ έβγαλε πάθος στο γήπεδο, η προσφορά του στην επίθεση ήταν σημαντική αλλά δεν ήρθε νωρίς το πολυπόθητο γκολ.
Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (7/10): Βλέπουμε την παλιά… εκδοχή – προ τραυματισμού – του Αϊτόρ, τον ποδοσφαιριστή που «απειλεί» και έχει αυτό το γλυκό πόδι. Στάθηκε άτυχος σε ορισμένες φάσεις , θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σκοράρει.
Φώτης Ιωαννίδης (7/10): Ο Ιωαννίδης σκόραρε στα πέντε από τα έξι γκολ του ομίλου, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν απέφυγε την τελευταία θέση.
Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν (5/10): Ο Σλοβένος μπήκε στο 69′ σε μια προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά το Τριφύλλι, αλλά δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο παιχνίδι.
Ντανιέλ Μαντσίνι (7/10): Ο Μαντσίνι έφερε άλλον «άνεμο» στην επίθεση του Παναθηναϊκού και από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, απείλησε την εστία της ομάδας από το Ισραήλ.
Φιλίπ Μλαντένοβιτς (-): Ο Μλαντένοβιτς ενίσχυσε την αριστερή γραμμή του Παναθηναϊκού με το πέρασμά του στο 80′.
Αντράζ Σπόραρ (-): Χρησιμοποιήθηκε καθυστερημένα από τον Γιοβάνοβιτς και δεν μπορεί να κριθεί.