Άδικος αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο! (vid)

Άδικος αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο! (vid)

Τι κι αν έβαλε… τη Μακάμπι Χάιφα στα δίχτυα ο Παναθηναϊκός στο καλύτερό του ευρωπαϊκό ημίχρονο, οι Ισραηλίτες κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη στη Λεωφόρο (1-2) με τέρματα των Ντιν και Τσερί. Οι πράσινοι άργησαν υπερβολικά να σκοράρουν και αποκλείστηκαν από την Ευρώπη.

Με τον «ανεβασμένο» Αϊτόρ ο Παναθηναϊκός «ζέστανε» τον κόσμο του στη Λεωφόρο, το διαγώνιο σουτ του Ισπανού πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ Κεούφ. Στο 10′ ο Χουάνκαρ έπεσε εντός περιοχής, ο διαιτητής Καμπάκοφ τιμώρησε τον μπακ του Τριφυλλιού με κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την πρώτη τους προσπάθεια στο 13′ με το σουτ του Τσερί να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Γιούρι Λοντίγκιν στην πρώτη του μεγάλη «πρόκληση» με τα πράσινα. Ο Βιλένα «κυνήγησε» το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα στο 16′, ο Ολλανδός βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η προσπάθειά του δεν κατέληξε προς το τέρμα.

Ο Ντιν βρήκε το δρόμος προς τα δίχτυα στο 21′ για το 1-0 της Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο έπειτα από σέντρα του Κορνού με αντίπαλο τον Παλάσιος και λανθασμένη εκτίμηση του Λοντίγκιν. Η… απάντηση λίγο έλειψε να έρθει για τον Παναθηναϊκό περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ο Ιωαννίδης επιχείρησε να σκοράρει με τακουνάκι από σέντρα του Βαγιαννίδη, ο Κεούφ δεν αιφνιδιάστηκε και πρόλαβε να αποκρούσει με το χέρι.

Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο Παναθηναϊκός σπατάλησε ακόμη μια ευκαιρία για την ισοφάριση, ο Χουάνκαρ έκανε επέλαση από τα αριστερά και σέντραρε προς το δεύτερο δοκάρι, ο Παλάσιος ίσα που πρόλαβε τη μπάλα και την έστειλε άουτ.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» μπήκαν με τελική στο παιχνίδι, ο Παλάσιος στο 48′ σούταρε στο ανέβασμα της μπάλας και εκείνη πήρε ύψος. Από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ ο Κεούφ έκανε σπουδαίο απόκρουση στην κλειστή του γωνία και κράτησε το σκορ πρόκρισης για τη Χάιφα.

Ο Παναθηναϊκός στρίμωξε για τα καλά τη Μακάμπι Χάιφα στο β’ μέρος. Οι Ισραηλίτες στάθηκαν τυχεροί στο 63′ όταν ο Αϊτόρ πήγε να σκοράρει απευθείας από κόρνερ, ο Κεούφ βρήκε απάντηση, μετέπειτα ο Ιωαννίδης πήρε κεφαλιά, η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή, ενώ ο Αράο δεν έκανε επαφή με τη μπάλα για το 1-1.

Από τσαφ της Μακάμπι ο Βαγιαννίδης τροφοδότησε τον Ιωαννίδη στη μικρή περιοχή, ο Έλληνας φορ σούταρε με δύναμη όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό. Ο Μαντσίνι που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Παλάσιος (και ο Τσέριν στη θέση του Βιλένα) στην αμέσως επόμενη φάση από τρομερή ατομική ενέργεια εκτέλεσε με το αριστερό, ο Κεούφ απομάκρυνε και πάλι.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Μακάμπι Χάιφα έστειλε το παιχνίδι στο 2-0, ύστερα από μια αντεπίθεση και ένα δυνατό σουτ του Τσερί. Στο 90′ ο Παναθηναϊκός σκόραρε με κεφαλιά του Ιωαννίδη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και έβαλε «φωτιά» στη Λεωφόρο!

Σουτ του Ιωαννίδη εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Κεούφ με τη Μακάμπι σε κατάσταση σοκ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γέντβαι, Χουάνκαρ, Αράο, Βιλένα, Παλάσιος, Μπερνάρ, Αϊτόρ, Ιωαννίδης

Μακάμπι Χάιφα (Μεσάι Ντεγκό): Κεούφ, Σούντγκρεν, Μοχάμεντ, Καφουμάνα, Πιερό, Τσερί, Ντιν, Κορνού, Χάτζάτζ, Σεκ, Γκέρσον

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News