Παναθηναϊκός: Τα κατάφερε σε... διπλό ταμπλό το Τριφύλλι!

Παναθηναϊκός: Σπάνια τα... διαμάντια εκατομμυρίων του ποδοσφαιρικού

Πέρα από περιπετειώδης η φετινή συμμετοχή του Παναθηναϊκού σε όμιλο της ΟΥΕΦΑ δημιουργεί κι αρκετή αθλητική κουλτούρα: βοηθά στην κατανόηση του σπορ.

Καθώς η σεζόν προχωρά γίνονται απολύτως κατανοητά από όλους όσους την ομάδα παρακολουθούν πράγματα: π.χ ότι τα αποτελέσματα εξαρτιόνται περισσότερο από την συνολική σου φόρμα και λιγότερο από την ποιότητα των παικτών.

Η φόρμα, δηλαδή η αθλητικότητα, η αντοχή, οι επιδόσεις σε τομείς όπως το τρέξιμο, η έκρηξη, η πίεση, είναι βασικό ζητούμενο: ειδικά σε διοργανώσεις που κρίνονται σε βάθος μηνών, η τελική κατάταξη σχετίζεται με την ενέργεια που οι ομάδες κουβαλάνε στις αποσκευές τους – οι κουρασμένοι και οι σκασμένοι δεν κερδίζουν ποτέ.

Ειδικά στην περίπτωση του τριφυλλιού έχουμε να κάνουμε με ομάδα που δεν κάνει ποτέ οικονομία δυνάμεων – δεν ξέρει να το κάνει.

Έτσι, όταν είναι ο Παναθηναϊκός ακμαίος μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε, το είδαμε με Μαρσέιγ και Βιγιαρεάλ.

Όταν σηκώνει το πόδι από το γκάζι ή μένει από βενζίνη μπορεί να γίνει παιχνιδάκι στα χέρια της Ρεν των 10 παικτών ή από την Μακάμπι στη Χάιφα ή από τον Άρη και την Λαμία.

Τι θα ισχύσει σε λίγες ώρες; Το κλαμπ πάντως μπόρεσε να βγάλει την περιπέτεια της Ευρώπης, όντας πρώτο στο πρωτάθλημα, κάτι που λίγοι περίμεναν αρχές Σεπτέμβρη.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News