Γιοβάνοβιτς: Οι συγκλονιστικές δηλώσεις για τον αστυνομικό και το «λουκέτο»

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα

Γιοβάνοβιτς: Οι συγκλονιστικές δηλώσεις για τον αστυνομικό και το «λουκέτο»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Προετοιμαζόμασταν αρχικά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος πριν ακυρωθεί το ματς και μετά αλλάξαμε το πρόγραμμα και κάναμε μια φυσιολογική προετοιμασία. Ήδη έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια σε υψηλή ένταση κι αυτές οι 7-8 μέρες ήταν ευεργετικές, καθώς μπορέσαμε να δουλέψουμε λίγο παραπάνω. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις μέρες για περισσότερη δουλειά προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι.

Για όλους μας είναι στενάχωρο και βαρύ να πέζουμε σε άδεια γήπεδα και εξέδρες είτε σαν ποδοσφαιριστές ή άμεσα εμπλεκόμενοι σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να παίξει σε άδειο γήπεδο. Οι φίλαθλοι σου δίνουν το κίνητρο και σίγουρα είναι πολύ βαρύ όσον αφορά εμάς τους ίδιους, όμως υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε γύρω μας, καθώς η βία είναι παντού κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, όμως εγώ δεν μπορώ να δώσω κάποια λύση αλλά μέσα από τη δουλειά μου και τις τοποθετήσεις μου θα προσπαθήσω να μην παρασύρουν νέα παιδιά.

Έχουμε ένα νέο παιδί που πήγε να κάνει τη δουλειά του και τώρα παλεύει για τη ζωή του. Είναι θέμα νοοτροπίας, ταπεραμέντου. Δεν είναι εύκολη η απόφαση αυτή που πήρε η κυβέρνηση. Εμείς οι πρωταγωνιστές είτε με τη συμπεριφορά μας είτε με τις δηλώσεις μας θα πρέπει να δώσουμε το σωστό παράδειγμα σε όλους και κυρίως σε νέα άτομα που δεν πρέπει να λειτουργήσουν με το λάθος τρόπο.

Οι αποφάσεις είναι εις βάρος μας αλλά μελλοντικά ελπίζουμε να δώσουν αυτές οι αποφάσεις ορισμένες λύσεις όσον αφορά τη βία. Δεν είναι εύκολο κι ο ίδιος δεν περιμένω πολλά πράγματα ότι μπορεί ν’ αλλάξει άμεσα κάτι γιατί είναι θέμα κουλτούρας όπως σας είπα πριν. Εδώ στα Βαλκάνια είμαστε πιο θερμοί παρά το γεγονός ότι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω από την πλευρά κι άλλοι συνάδελφοί μου, θα πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και να δούμε πως θα προφυλάξουμε το προϊόν που εξυπηρετούμε».

Η Μακάμπι αιφνίδιασε τον Παναθηναϊκό. Έχει ικανότητα να προσαρμόζεται και τι είδους Μακάμπι περιμένετε;

Δεν είχαμε ιδιαίτερη έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι. Έχω τονίσει πως η ΑΕΚ είχε πιο ανταγωνιστικό γκρουπ από εμάς. Η Μακάμπι είναι μια εξαιρετική ομάδα. Παίζει χρόνια μαζί, ξέρουν καλά ο ένας τον άλλον, μπορεί να εξυπηρετεί πολλά συστήματα μέσα στο γήπεδο όπως το 3-5-2 ή 4 στην άμυνα. Έχει περισσότερες εμπειρίες απ’ ότι εμείς τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και παίζει ρόλο αυτό. Η Μακάμπι Χάιφα έχει την ποιότητα, την εμπειρία και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος μας. Την περιμένουμε ανταγωνιστική, αλλά εμείς σαν ομάδα και βάση του τρόπου σκέψη μας δεν έχουμε πολλές επιλογές και προετοιμαζόμαστε για ένα ανοιχτό παιχνίδι. Πιστεύω ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τον τρόπο παιχνιδιού που θα επιλέξουν και τα υπόλοιπα θα απαντηθούν μέσα στο γήπεδο.

Το γεγονός ότι παίζετε για δύο αποτελέσματα πιστευέτε ότι σας βάζει σε δεύτερες σκέψεις ανάλογα με την τακτική του ματς;

Δεν μπορώ να έχω δεύτερες σκέψεις επειδή μας κάνει και το ισόπαλο αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να έχω γιατί δεν το έχουμε κάνει ποτέ έως τώρα, καθώς στα ευρωπαϊκά ματς που παίξαμε έως τώρα δεν μπήκαμε ποτέ με σκεπτικό ότι ενδεχομένως μπορεί να προφυλάξουμε το σκορ ή να παίξουμε πάνω στο αποτέλεσμα που θα μας βολεύει. Δεν είναι στο στυλ μας, δεν είναι στο δικό μου στυλ σαν προπονητής. Σαν ομάδα θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από τον εαυτό μας και να προσπαθούμε πάντα για τη νίκη. Μόνο οι νίκες είναι φυσιολογικές για ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό. Δεν ταιριάζει κάτι άλλο σ’ εμάς. Δεν αλλάζει τίποτα στη σκέψη μας και ελπίζω να το παρουσιάσουμε αυτό και μέσα στο γήπεδο.

Exit mobile version