Παναθηναϊκός: Έγραψε ιστορία στην Ευρώπη ο ΠΡΕΣΒΗΣ

Παναθηναϊκός: Έγραψε ιστορία στην Ευρώπη ο ΠΡΕΣΒΗΣ

Ο καλύτερος εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτός συνόρων συμπλήρωσε 300 αγώνες στα Κύπελλα Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός είναι περήφανος 300άρης στα Κύπελλα Ευρώπης!

Η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έγραψε ιστορία στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League καθώς συμπλήρωσε 300 ευρωπαϊκά ματς.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό για το Τριφύλλι στο Θεράμικα αλλά το ορόσημο των 300 αγώνων παραμένει εξαιρετικά σημαντικό.

Άλλωστε αυτοί οι 300 αγώνες κουβαλούν ένα μεγάλος μέρος της ιστορίας και της δόξας, όχι μόνο του Τριφυλλιού, αλλά συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποκορύφωμα βεβαίως αποτελεί η μοναδική και ανεπανάληπτη πορεία προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1971.

Η μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Αντιθέτως, μόλις τότε άρχισε καθώς ακολούθησαν κι άλλες σπουδαίες στιγμές όπως η πορεία μέχρι τους ημιτελικούς του 1985 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και του 1996 στο Champions League, όπως επίσης και οι καταπληκτικές χρονιές που είχαν οι Πράσινοι το 1987-88, την τριετία 2001-2003, τη διετία 2009-2010.

Νύχτες ευρωπαϊκές μαγικές και ονειρεμένες που επέστρεψαν ξανά για τον σύλλογο. Νύχτες που γιγάντωσαν ακόμα περισσότερο τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο κάνοντάς τον γνωστό στα πέρατα του κόσμου…

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού άρχισε στις 6 Νοεμβρίου 1960, οπότε οι Πράσινοι έπαιξαν στο Κράλοβε για το Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Χράντετς από την τότε Τσεχοσλοβακία. Το 100ό μστς ήταν εκείνο με τη βουλγαρική Πιρίν στις 15 Σεπτεμβρίου 1994 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ το 200ό ήταν με την Χάποελ Τελ Αβίβ στις 19 Οκτωβρίου 2006 για το Κύπελλο UEFA.

Σ’ αυτά τα 300 ματς ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει 104 νίκες (οι 51 εκ των οποίων σε Πρωταθλητριών και Champions League), ενώ έχει 72 ισοπαλίες και 124 ήττες.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News