Panathinaikos στο «Θεράμικα», άγγιξε ιστορική ισοπαλία από το... 3-0! (vids)

Panathinaikos στο «Θεράμικα», άγγιξε ιστορική ισοπαλία από το... 3-0! (vids)

Με ψηλά από το κεφάλι φεύγει ο Panathinaikos από το γήπεδο της Βιγιαρεάλ. Αν και όλος ο κόσμος περίμενε να πάθει… Ολυμπιακό η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, εκείνη έδειξε ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και «έλιωσε» τους Ισπανούς στο β’ ημίχρονο (3-2).

Η τακτική προσέγγιση του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά καλή στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Οι «πράσινοι» πάτησαν καλά στο χορτάρι του «Θεράμικα» και με έναν κεραυνό του Ρούμπεν Πέρεθ, λίγο έλειψε να πάρουν το προβάδισμα κόντρα στα «κίτρινα υποβρύχια».

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, λίγο νωρίτερα παραλίγο να επαναλάβει την ίδια γκέλα του «Κλεάνθης Βικελίδης, ωστόσο, ο Ιταλός γκολκίπερ κατόρθωσε την τελευταία στιγμή να απαλλαχτεί από τη μπάλα δίχως να παραβιαστεί η εστία του.

Το Τριφύλλι «γκρέμισε» ό,τι πήγε να χτίσει από το 29′ μέχρι το 34′, καθώς δέχτηκε δύο γκολ. Το πρώτο θύμισε εξαιρετικά το πρώτο γκολ των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ με τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Μπαένα «έσκαψε» τον Μπρινιόλι και άνοιξε το σκορ, ενώ λίγες στιγμές μετά ο Κομεσάνια με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό. Από τραγικό λάθος του Αράο ο φορμαρισμένος Μορένο από κοντινή απόσταση «έγραψε» το 3-0 για τους γηπεδούχους. Στο 53′ ο Σπόραρ σούταρε από δύσκολη θέση με τον Ρέινα να μπλοκάρει σταθερά.

Ο Αϊτόρ σκόραρε από σέντρα του Παλάσιος, όμως, για χιλιοστά παρατηρήθηκε για οφσάιντ έπειτα από εξέταση στο VAR. Στο 63′ ο Ισπανός κέρδισε πεντακάθαρο πέναλτι, ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως, αστόχησε, αλλά στο… ριμπάουντ ο Παλάσιος ήταν έτοιμος για να «νικήσει» τον Ρέινα.

Από τρομερή ενέργεια του Ιωαννίδη ο Αϊτόρ έχασε… το άχαστο από το σημείο του πέναλτι για να ψαλιδίσει τη διαφορά στο γκολ ο Παναθηναϊκός. Αυτό που δικαιούταν ο Παναθηναϊκός με την εμφάνισή του στο β’ ημίχρονο το πήρε στο 81′ με τον Ιωαννίδη σαν… τανκ να βγαίνει τετ α τετ και να πλασάρει εύστοχα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 90+1 ο Μπρινιόλι έδειξε την ΚΛΑΣΗ του με ΤΡΙΠΛΗ απόκρουση, σε μια φάση που θα παίζει όλη την χρονιά από την UEFA. Οι Ισπανοί διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Αράο, όμως, ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ για σπρώξιμο. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε γκρέμισμα του Βαγιαννίδη εντός περιοχής.

Ο Μπρινιόλι έκανε νέα εκπληκτική απόκρουση στο 90+8.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνιο Τοράλ): Ρέινα, Αλμπιόλ, Κομεσάνια, Κουένκα, Φόιτ, Τριγκέρος, Μοράλες, Μπαένα, Μορένο, Άκομαχ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Αϊτόρ, Σπόραρ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News