Παναθηναϊκός: Το πλάνο με... ρίσκο στη Χάιφα

Γιοβάνοβιτς: Οι δηλώσεις μετά τη νίκη επί του Αρη και η ατάκα για τις ανατροπές

Θα ενισχύσει τον άξονα του ο Ιβάν στο Ισραήλ με πιο αμυντικογενείς παίκτες (Τσέριν, Αράο, Ρούμπεν) ή θα επιλέξει (πάλι) φουλ επίθεση αλά Βιγιαρεάλ-Μαρσέιγ;

Βέβαια τότε έπαιζε πίσω ο Χόρντουρ Μάγκνουσον κι η άμυνα δεν έβγαζε αδυναμίες όπως στα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Κακό δεν είναι όταν παίζεις Ευρώπη να ρίχνεις βάρος στα μετόπισθεν, το τριφύλλι έχει δημιουργήσει σχολή σε αυτό, παίρνοντας αποτελέσματα που άλλοι δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν.

Δεν είναι μακριά οι μέρες που μπροστά από τον πορτιέρο αμυνόσουν με τρεις, δεν έβαζες κανένα ρίσκο στην μεταφορά μπάλας και ακόμα και στο λάθος υπήρχαν πολλοί παίκτες πίσω για κάλυψη. Παγώνοντας τον ρυθμό έλεγχες το τέμπο, κάθε κατοχή σου δεν ήταν απαραίτητα και επίθεση.

Βλέπαμε παιχνίδι με τον χρόνο, υπομονή, μεταβίβαση μπάλας δίχως ρίσκο, πάγωμα ρυθμού, προσπάθεια να κερδηθούν λεπτά με κερδισμένα φάουλ, κάτι που αντέγραψε κι ο Ότο Ρεχάγκελ για το θαύμα του 2004.

Ο Ιβάν βέβαια, σκέφτεται το ποδόσφαιρο πιο επιθετικά και κανείς δεν παίρνει όρκο τι σχήμα θα παρουσιάσει σε λίγες ώρες.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News