Παναθηναϊκός: Οι «τελικοί» (και) για το βαθμολογικό πρεστίζ

Παναθηναϊκός: «Κίνδυνος» με Κουρμπέλη, Μπερνάρ, Τσερίν και Χουάνκαρ

Η… μισή χρονιά κρίνεται στους προκριματικούς αγώνες για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι πράσινοι έχουν την ευκαιρία να βρουν ξανά το βαθμολογικό τους πρεστίζ.

Ο “απών” απ’ την Ευρώπη Παναθηναϊκός των προηγούμενων ετών, έχει βγάλει απ’ τον συντελεστή του, κάθε “ενεργή” σεζόν του στο UEFA Club Ranking της τελευταίας πενταετίας και θα μπει στην κλήρωση της 21ης Ιουνίου με τον εθνικό συντελεστή (5.045 βαθμοί).

Μία πρόκριση μετά από χρόνια -απ’ το καλοκαίρι του 2016 συγκεκριμένα και τις προκρίσεις στα προκριματικά με ΑΙΚ Στοκχόλμης και Μπρόντμπι- και κάθε θετικό αποτέλεσμα, θα αρχίζει να προσθέτει βαθμούς στο σακούλι του στο ranking.

Πόσω μάλλον δε, αν μπει σε ομίλους κι έχει κι άλλα 6 ματς για να συλλέξει βαθμούς, που θα τους βρει μπροστά του στα επόμενα χρόνια, φτιάχνοντας (και) το παρόν του, αλλά και το μέλλον του…

Η πίεση θα είναι δεδομένα μεγάλη. Αρχίζοντας να επιστρέφει στα “κανονικά” κυβικά του ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βάλει πια στην καθημερινότητά του και να συνηθίσει αυτή την αυξημένη πίεση.

Μία πρόκριση σε ομίλους όμως -ειδικά εφόσον αυτή επιτευχθεί απ’ το πρώτο ζευγάρι αγώνων- θα απογειώσει την ψυχολογία όλου του οργανισμού (ομάδας, φιλάθλων, κλαμπ συνολικά) και θα δώσει άλλη διάθεση κι άλλον “αέρα” και για την εκκίνηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News