Σπυρόπουλος: «Η δικαιοσύνη επιβλήθηκε - Δεν υπήρξε αληθινή αδικία!»

Σπυρόπουλος: «Η δικαιοσύνη επιβλήθηκε - Δεν υπήρξε αληθινή αδικία!»

Το σχόλιο του Αλέξη Σπυρόπουλου μετά το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0.

Αναλυτικά ένα απόσπασμα από τα όσα έγραψε στο SDNA:

«Η βαθμολογία είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα μετά, η επί της ουσίας συζήτηση λαμβάνει τέλος εδώ. Μα “δια της ευθείας”, δηλαδή με άμεση απόφαση του διαιτητή, μα “δια της πλαγίας”, δηλαδή με άμεση διόρθωση της εσφαλμένης απόφασης του διαιτητή, η δικαιοσύνη επιβλήθηκε. Η δικαιοσύνη, είναι το πρωτεύον. Δια της ευθείας ή δια της πλαγίας, δεν είναι καν δευτερεύον.

Το υπόλοιπο κομμάτι είναι τα κολοκύθια με τη ρίγανη. Ο κοπανιστός αέρας. Η τεχνητή οχλαγωγία. Ενας τεχνητός πανικός, στον οποίο εταίροι ασμένως διαγ(κ)ωνίζονται ποιος θα καταγράψει την πιο έντονη συμμετοχή. Αλλοι, πριν τα ματς. Αλλοι, μετά τα ματς. Αλλοι, και πριν και μετά τα ματς. Μια αναμέτρηση, θορύβου.

Ποιος δεν θα συλληφθεί να υστερεί σε αυτό, έναντι του άλλου. Πριν, νόμιζες ότι έρχεται ο πόλεμος. Μετά, νομίζεις ότι ο πόλεμος ήρθε και το πρώτο αίμα χύθηκε κιόλας. Αυτό, ενόσω μέσες-άκρες η καθεμιά σοβαρή παράβαση επέφερε την αναλογούσα, τεχνική ή πειθαρχική, κύρωση.

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται, το να είχε πράγματι υπάρξει αληθινή αδικία. Πολύ περισσότερο, μία εμφανής αλλοίωση ενός αποτελέσματος. Συμπέρασμα λοιπόν, από την πρώτη αγωνιστική των καλύτερων πλέι-οφ ever. Τρεις λέξεις, και τελεία. Δεν τα αντέχουμε. Καλύτερα, με βέβαιο πρωταθλητή από την 28η Οκτωβρίου και με το κεφάλι ήσυχο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News