Παναθηναϊκός: Το ασύλληπτο ρεκόρ που πέτυχε στη κανονική περίοδο
Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αυτό το χρωστάει σε μεγάλο βαθμό σε μία τρομερή επίδοση του.
Πιο συγκεκριμένα, οι Πράσινοι κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ τους όσον αφορά την αμυντική του επίδοση δηλαδή τα γκολ που δέχθηκε.
Το Τριφύλλι δέχθηκε μόλις 12 γκολ στις 26 αναμετρήσεις της Stoiximan Super League και είναι τα λιγότερα σε απόλυτο αριθμό για μια σεζόν στην ιστορία του από την καθιέρωση του ελληνικού πρωταθλήματος το 1959-60.
Μέχρι τώρα ήταν τα 14 που είχε ως παθητικό το 1983-84, αλλά σε σεζόν με 30 αγώνες, ενώ το 1969-70 είχε δεχθεί 15 γκολ σε 34 αγώνες.
Το επίτευγμα της φετινής ομάδας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός έχασε στην αρχή του πρωταθλήματος τον έναν βασικό κεντρικό αμυντικό του για ένα μήνα (Σένκεφελντ).
Ενώ πρόσφατα είχε χάσει τον έτερο βασικό του αμυντικό για σχεδόν δύο μήνες (Μάγκνουσον).
Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αλλαγές των δύο παικτών ( Σάρλια και Πούγγουρας) στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων όποτε τους ζητήθηκε.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Ο «χάρτης» του Conference - Ημερομηνίες, κληρώσεις, παιχνίδια
- Παναθηναϊκός: «Συνάντηση Αλαφούζου-Βλαχοδήμου, τι συζήτησαν»
- Ποια ήταν η πρόταση του Παναθηναϊκού που αρνήθηκε ο Κόντης
- Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Ο πρώην πράσινος που κερδίζει έδαφος ενόψει καλοκαιριού
- Ένας λάθος και... αποκλείστηκε! Πώς πάει ομίλους ο Παναθηναϊκός