Το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό …άδειασμα που λείπει χρόνια!

Αναρωτιόμαστε αν το καλοκαίρι είχες αποκλείσει τους Τσέχους κι έμπαινες σε ομίλους του Κόνφερενς, αν θα μπορούσες να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού.

Αγχωτική νίκη για Σλάβια πριν τη Λεωφόρο!

Τα πράγματα στην Ευρώπη είναι διαφορετικά απ΄ ότι στην Ελλάδα ακόμα κι αν παίζεις στο Ιντερτότο!

Ο ποδοσφαιριστής βρίσκει πιο πολλά κενά μέτρα να εκμεταλλευτεί απ’ ό,τι σε ένα τυπικό εκτός έδρας ματς της Σούπερ Λίγκας.

Για να βγει σωστά, όμως, το αγωνιστικό σχέδιο και να καλυφτούν αμυντικά οι χώροι, η προσπάθεια που χρειάζεται είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι έχει συνηθίσει ο οργανισμός του.

Ουσιαστικά για να είναι ανταγωνιστική ελληνική ομάδα στην Ευρώπη οι παίκτες πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, βέβαια αυτό ισχύει κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα, αλλά μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός έχει…ξεμάθει από Ευρώπη τόσα χρόνια εκτός των κυπέλλων της ΟΥΕΦΑ.

Όταν χάνεις ευρωπαϊκά ματς σφίγγεις τα δόντια, βγαίνει και μια ομιλία πώρωσης στα αποδυτήρια κι έπειτα στρέφεσαι στο παιχνίδι της Κυριακής. Πιο δύσκολα (!) είναι τα πράγματα όταν έχεις κερδίσει ευρωπαϊκό αγώνα.

Τότε ο ποδοσφαιριστής …αδειάζει. Νιώθει την ανάγκη να βγάλει από μέσα του όλη την πίεση που ένιωθε κι είναι δύσκολο από άποψη δυνάμεων/συγκέντρωσης να είναι αυτός που πρέπει στο 90λεπτο του πρωταθλήματος.

Αυτά, όμως, θα μας απασχολήσουν από του χρόνου περισσότερο!

Δημήτρης Στρατής

Exit mobile version