Παναθηναϊκός: Μήπως να γίνονταν αλλαγές στο σύστημα;

Παρασκήνιο: Η αγωνία του Γιοβάνοβιτς και η απογοήτευση των παικτών

Η πίστη του προπονητή στο 4-3-3 παρότι εσχάτως δεν είναι λειτουργικό (ειδικά το σχήμα με ένα στράικερ) σημαίνει πως ο ίδιος πιστεύει πως η ομάδα έχει αφομοιώσει τρόπους και παραστάσεις ώστε να μας εκπλήξει πάνω που οι πιο πολλοί θεωρούν θέμα χρόνου το γκρέμισμά της από την 1η θέση.

Η δική μας εντύπωση είναι πως με δεδομένη την κακή κατάσταση αρκετών παικτών θα έπρεπε τις προηγούμενες μέρες να βλέπαμε έναν Παναθηναϊκό που να άλλαζε κάπως και να προσαρμοζόταν στις περιστάσεις, αλλά ο κόουτς δεν το βλέπει έτσι.

Εσχάτως ψάχνουμε όχι τους καλύτερους (άντε να τους βρεις βέβαια με την ομάδα να κάνει συνολική …βουτιά στην απόδοσή της) που η περίσταση απαιτεί, αλλά αυτούς που θα κάνουν το ιβανίστικο 4-3-3 πιο λειτουργικό.

Εξ ου κι οι προβληματισμοί γιατί δεν παίζει η ομάδα με 4-4-2 ή 3-5-2, γιατί δεν ενισχύεται με έναν ακόμα στόπερ η περιοχή του Μπρινιόλι, γιατί δεν ξεκινούν μαζί Ιωαννίδης-Σποράρ, γιατί δεν πάει πιο κοντά στα αντίπαλα καρέ ο Βέρμπιτς, αντί να χαραμίζεται στην πλάγια γραμμή.

Το σχήμα προφανώς και δεν παίζει ποδόσφαιρο, μήπως όμως θα έπρεπε να εξεταστεί κάτι διαφορετικό όπως συνέβη στα πλέι-οφ;

Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός: Αυτά φέρνει στο Τριφύλλι ο Μαντσίνι

O Μαντσίνι έχει ένα βασικό πλεονέκτημα που στο μέλλον θα δώσει την ευκαιρία στην ομάδα να έχει καλύτερη ανάπτυξη.

Είναι γρήγορος, αλλά έχει στο μυαλό του να παίξει και με τους παίκτες που έρχονται κοντά του. Μπορεί να του πάρει χρόνο να δέσει με τους συμπαίκτες του ή να του πάρει λίγο καιρό να βγάλει αυτοπεποίθηση που θα τον οδηγήσει σε πιο πολλές προσωπικές ενέργειες οι κινήσεις που βλέπαμε όσο φορούσε την κίτρινη φανέλα έδιναν στους Θεσσαλονικείς επιπλέον όπλο.

Εφτά ασίστ έχει μετρήσει φέτος ο άνθρωπος, δεν είναι τυχαίο. Στην κατάσταση που είναι σήμερα ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, παράλληλα με τις χαμηλές πτήσεις του Παλάσιος, ο Παναθηναϊκός δεν βγαίνει με καλές προϋποθέσεις μπροστά, αφού αμφότεροι παρουσιάζονται βαρείς, ειδικά ο Σλοβένος.

Φυσικά δεν λέμε πως είναι για πέταμα ο τελευταίος. Μπορεί να υπηρετήσει ένα συγκεκριμένο ρόλο.

Όταν δηλαδή ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει την ενέργεια του αγώνα κι είναι επιθετικός ο Μπέντζι δύναται να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα με την παρουσία του στην περιοχή.

Αυτόν το ρόλο μπορεί να τον υποστηρίξει (στην θεωρία) καλύτερα από τον Ιωαννίδη βάσει εμπειρίας και καλύτερου βιογραφικού.

Μέχρι τώρα όμως το παιδί αδικείται έχοντας να κουβαλήσει τον τίτλο του αντι-Αϊτόρ αφού δεν έχει τα προσόντα που χρειάζονται για να παίξει πλάγια. Σε αντίθεση με τον Μαντσίνι που μπορεί να κάνει τον ασβέστη…σπίτι του!

Δημήτρης Στρατής

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News