Παναθηναϊκός: Τα στοιχεία που καλείται να του δώσει ο Γιοβάνοβιτς!

Χουάνκαρ: «Σκληρές» δηλώσεις για το γκολ και την ήττα από την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι πρέπει να δει την επόμενη μέρα του και να προσπαθήσει να βελτιώσει τα κακώς κείμενα που δεδομένα υπάρχουν.

Μια ήττα σ’ ένα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό που έχει σημασία μετά από τέτοιου είδους παιχνίδια είναι η επόμενη μέρα, η οποία περνάει πάντα από τα χέρια του προπονητή. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει να βγάλει από εδώ και πέρα αρκετή δουλειά και καλέιται να δώσει στην ομάδα πράγματα που αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από το βιβλίο της.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στον πρώτο γύρο με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Η ομάδα τελείωσε τις πρώτες 13 αγωνιστικές με 12 νίκες και 1 ισοπαλία. Στο δεύτερο γύρο τα πράγματα δεν έχουν ξεκινήσει ακριβώς έτσι για τους πράσινους. Από τους συνολικά 12 βαθμούς, οι πράσινοι έχουν πάρει τους πέντε κι έχουν αφήσει τους υπόλοιπους 7!

Σίγουρα αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο καμπάνακι και δεν ήρθε τυχαία. Οι παίκτες των πράσινων τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν εμφανίζουν την απαιτούμενη φρεσκάδα. Μεγάλος αριθμός αυτών έχει κουραστεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ομάδα να έχει συνολικά τις ίδιες πτήσεις που είχε στον πρώτο γύρο. Άλλωστε και οι μυϊκοί τραυματισμοί που συνεχίζουν να βγαίνουν, συνδέονται άμεσα και με τη σωματική κόπωση.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός δείχνει πως έχει στερέψει από ιδέες, ενώ η απουσία του Αϊτόρ είναι τεράστια και πλέον φαίνεται σε κάθε παιχνίδι και περισσότερο. Ουσιαστικά οι πράσινοι έχουν γίνει προβλέψιμοι στο παιχνίδι τους. Ο αντίπαλος γνωρίζει πως θα παραταχθούν και μπορεί πιο εύκολα να τον δυσκολέψει και να του κλέψει βαθμούς.

Όλο αυτό σε συνδυασμό με την κάκιστη κατάσταση σημαντικών παικτών, Παλάσιος, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο προβληματική. Ο Αργεντινός πέρυσι ήταν από τους πιο σημαντικούς κι επιδραστικούς παίκτες της ομάδας. Φέτος είναι η σκιά του εαυτού του σε αρκετά ματς και παρουσιάζει μια μεγάλη κι ανησυχητική καθίζηση. Η ομάδα συνεπώς δεν παίρνει πράγματα απ’ αυτόν και χωρίς τον Αϊτόρ στην άλλη πλευρά είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί.

Παρατηρούμε ουσιαστικά ότι οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν μια παρόμοια τακτική στο να κλείσουν τ’ ατού του Τριφυλλιού και συνήθως τα καταφέρνουν. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει παίκτες στο κέντρο της που να μπορούν να φορτώσουν την αντίπαλη περιοχή και να σκοράρουν. Οι πράσινοι δεν το έχουν αυτό και οι μέσοι τους δεν είναι το ίδιο παραγωγικοί με άλλων ομάδων.

Ο μόνος ουσιαστικά παίκτης που δίνει κάτι καινούργιο στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή και παράλλήλα κάτι απρόβλεπτο είναι ο Ιωαννίδης. Κάθε φορά που μπαίνει από τον πάγκο έχει κάτι να δείξει και συνήθως μπερδεύει τις αντίπαλες άμυνες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει εξελιχθεί στον απόλυτο ήρωα της φετινής χρονιάς. Ωστόσο εκεί τελειώνουν όλα! Δεν υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης που θα δώσει κάτι καινούργιο στον Παναθηναϊκό και που θα τον κάνει πιο απρόβλεπτο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, λοιπόν, καλείται με τις μεταγραφές που δεδομένα πρέπει να κάνει να προσθέσει φρεσκάδα και νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναι προβλέψιμος κι έτσι δεν μπορεί να βγάλει με επιτυχία τις επόμενες αγωνιστικές. Ακόμα και ο Πούχατς που μπήκε με τον Λεβαδειακό για λίγο, είδαμε ότι είχε να δώσει κάτι καινούργιο και πιο φρέσκο.

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News