Παναθηναϊκός μεταγραφές: Οι παίκτες που «φωνάζουν» για ενίσχυση

Βαθμολογία: Πρώτος με μαξιλαράκι ο Παναθηναϊκός!

Σε κάθε παιχνίδι που πραγματοποιείται πλέον βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγει στην αγορά και να αποκτήσει παίκτες όσο το δυνατόν γίνεται πιο σύντομα.

Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος κατάφερε να είναι εξαιρετικός και να χτίσει με τις εμφανίσεις του μια διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ, η οποία πήγε στους οκτώ πόντους. Μάλιστα οι πράσινοι νίκησαν τα 12 από τα 13 συνολικά παιχνίδια τους. Γεγονός που μαρτυράει πόσο σπουδαίο πρώτο γύρο έκανε το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παρ’ όλα αυτά το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στις 13 πρώτες αγωνιστικές του κι αυτό γιατί μπροστά του έχει έναν ολόκληρο δεύτερο γύρο συν φυσικά τα playoffs. Από την επανέναρξη του πρωταθλήματος κι έπειτα είναι περισσότερο από φανερό ότι ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει άμεση ενίσχυση του ρόστερ του, καθώς ορισμένοι ποδοσφαιριστές «φωνάζουν» ότι χρειάζονται βοήθεια!

Συγκεκριμένα ο Χουάνκαρ χθες ήταν συγκλονιστικός έχοντας πάρει στο παιχνίδι του αρκετές πρωτοβουλίες και δημιουργώντας αρκετά ρήγματα από την πλευρά του. Ωστόσο δεν κατάφερε να βγάλει το 90λεπτο και ουσιαστικά έγινε αλλαγή γιατί δεν είχε καθόλου ανάσες. Ο Ισπανός μπακ πρέπει να ξεκουραστεί και να πάρει πολύτιμες ανάσες διότι παίζει non-stop, μετά το πρόβλημα υγείας του Γκάνεα.

Από εκεί και πέρα και οι Ρουμπέν Πέρεθ-Άνταμ Τσέριν αποτελούν βασικά γρανάζια της μηχανής του Παναθηναϊκού στο κέντρο του. Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν, επίσης, τραβήξει αρκετά μεγάλο κανάλι, καθώς παίζουν σχεδόν συνέχεια και ολόκληρα 90λεπτα. Στο χθεσινό παιχνίδι ειδικότερα ο Πέρεθ δεν ήταν καλός και κινήθηκε σε αρκετά ρηχά νερά. Ο λόγος κι εδώ προφανέστατος. Ο Ισπανός μέσος περνάει ντεφορμάρισμα λόγω απαιτητικού προγράμματος.

Τέλος, η μεγαλύτερη ανάγκη για ενίσχυση είναι στα εξτρέμ, καθώς ο Παλάσιος περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, ενώ φέτος έχει ταλαιπωρηθεί κι από αρκετούς τραυματισμούς. Ο Αϊτόρ λείπει πάρα πολύ και φέτος δε θα ξαναπαίξει, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Βέρμπιτς που καλείται να δώσει λύσεις είναι ακόμα πίσω σε απόδοση. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έχει στερέψει από λύσεις στα άκρα του και η απόκτηση εξτρέμ είναι αναγκαία!

Παναθηναϊκός: Γίνεται προβλέψιμος όταν έρχονται τα δύσκολα!

Όταν τα δύσκολα κάνουν την εμφάνισή τους και οι καταστάσεις πιέζουν τον Παναθηναϊκό, τότε κι εκείνος καταφεύγει σ’ ένα παιχνίδι, το οποίο είναι προβλέψιμο και έχουν μάθει οι αντίπαλοι.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς την παραμικρή αμφιβολία διαθέτει αρκετά μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ του και σε πολλά ματς το έχει δείξει αυτό. Οι παίκτες του μάλιστα μπορούν να αξιοποιήσουν διάφορες τακτικές και να αξιοποιήσουν αρκετά στυλ παιχνιδιού, τα οποία θα τους δώσουν τη νίκη.

Ωστόσο όταν οι καταστάσεις πιέζουν το Τριφύλλι κι εμφανίζονται τα δύσκολα, τότε αυτόματα τα πράγματα αλλάζουν. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γίνεται πιο προβλέψιμη και αυτόματα οι αντίπαλοι ξέρουν ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα οι πράσινοι μεταφέρουν όλο το παιχνίδι στην αριστερή πλευρά, καθώς εκεί διαθέτουν και τα πιο δυνατά τους χαρτιά. Με τους Μάγκνουσον-Χουάνκαρ στην πλευρά δεν είναι δύσκολα να καταλάβει κανείς ότι και μόνο από… ένστικτο ο Παναθηναϊκός θα διαφύγει σ’ αυτή τη λύση και θα επιμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς ακόμα κι αν αυτό δεν του βγαίνει.

Κάτι τέτοιο πραγματοποιείται, καθώς ο Χουάνκαρ είναι ένας επιθετικογενείς μπακ, ο οποίος μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στην επίθεση του Τριφυλλιού παίρνοντας μάλιστα άπειρες πρωτοβουλίες κι έχοντας σαφώς το ελεύθερο να κάνει παραπάνω ενέργειες από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από την άλλη ο Μάγκνουσον είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ειδικότερα για κεντρικό αμυντικό με αποτέλεσμα οι πράσινοι να καταφεύγουν και σ’ αυτόν. Ο Ισλανδός μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να κατεβάσει την μπάλα και να την μεταφέρει από την άμυνα προς την επίθεσή του.

Μάλιστα στο παιχνίδι της Λεωφόρου με τον ΟΦΗ και με τον Πέρεθ, κάνει την ίδια δουλειά, σε μέτρια προς κακή μέρα, ο Μάγκνουσον πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες αναφορικά με το κατέβασμα της μπάλας και είδαμε πως ανταποκρίθηκε εξαιρετικά σ’ αυτό το ρόλο, διότι πέρασε ορισμένες εξαιρετικές κάθετες ή βαθιές μπαλιές προς τους συμπαίκτες του.

Exit mobile version