Παναθηναϊκός βαθμολογία: 4 πόντους εκτός έδρας για να ρεφάρεις

Βαθμολογία: Άνοιξε τη διαφορά από ΠΑΟΚ και Άρη ο Παναθηναϊκός!

Αν το τριφύλλι κάνει το αυτονόητο και πάρει το ματς με τους Κρητικούς, θα του μένει το ματς στη Λειβαδιά (που θα πρασινίσει από τον κόσμο του) για να πάει «καβάλα στο άλογο» στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου εδώ και μήνες διαβάζουμε ότι είναι …χαμένο από χέρι.

Στην Ένωση πανηγύριζαν (!) στο -8, τώρα που η διαφορά μειώθηκε, μόνο τον τίτλο δεν έχουν ζητήσει από την ΕΠΟ να τους απονείμει πρόωρα.

Κάθε πράγμα στον καιρό του όσον αφορά την μετωπική με την ομάδα του Αλμέιδα. Ως τότε ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτά τα του οίκου του σε εποχές που δεν είναι ακόμη 100% έτοιμοι Σένκεφελντ, Βέρμπιτς, δεν είναι διαθέσιμος ο Αϊτόρ κι αναμένονται ακόμη κάμποσοι χαφ από το μεταγραφικό παζάρι για να ολοκληρωθεί το ρόστερ.

Στη Νίκαια είδαμε έναν Παναθηναϊκό που αρχικά φανέρωνα πως δεν είχε καμία διάθεση να κάνει δώρα. Έλα ντε όμως που η ατυχία, η χαλάρωση, η υποτίμηση του αντιπάλου είναι κι αυτά μέρος του αθλήματος.

Για να ρεφάρεις τώρα θες 4 πόντους μίνιμουμ σε Βοιωτία, «Νίκος Γκούμας», αλλά προηγείται ο αγώνας με τους Κρητικούς που αν δεν κερδηθεί θα φέρει κι άλλη γκρίνια πάνω από το κλαμπ.

Παναθηναϊκός: Νίκη στη Λεωφόρο, «δώρο» από τον Βόλο!

Μετά την γκέλα στο σπίτι του ουραγού Ιωνικού καλό θα ήταν οι πράσινοι να κάνουν ήρεμη Πρωτοχρονιά νικώντας τον ΟΦΗ, περιμένοντας και κανένα …δωράκι από τον Βόλο.

Οι Κρητικοί τα τελευταία χρόνια σε ταλαιπωρούν, ειδικά στο νησί. Στον πρώτο γύρο έσπασες δυσμενή παράδοση 7.5 ετών νικώντας τους 2-0 τέλη Αυγούστου, παίρνοντας την δεύτερη νίκη σου στο πρωτάθλημα.

Σ’ εκείνο τον αγώνα ο Νίκος Νιόπλιας παίζοντας με την τελευταία γραμμή άμυνας σχεδόν στη σέντρα ρίσκαρε κι έτσι μια στιγμή έφτανε στο τριφύλλι να τιμωρήσει την τακτική επιλογή των Κρητικών να είναι τόσο ψηλά.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ στο 16′, έστειλε την μπάλα συστημένη στην πλάτη της άμυνας με σαραντάρα μεταβίβαση, ο Παλάσιος κοντρόλαρε, πάτησε περιοχή και με υπέροχο διαγώνιο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Οι πράσινοι είχαν το απόλυτο κουμάντο στον αγωνιστικό χώρο με 72% κατοχή της μπάλας κι όταν στο 33΄ ο Σπόραρ σκόραρε με…σπαγκάτο, εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Αϊτόρ το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Δημήτρης Στρατής

Exit mobile version