Με Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτό που είχε χάσει!
Παναθηναϊκός: Μπράβο ξανά και ξανά στον νικητή του ντέρμπι της Τούμπας.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κέρδισε το ματς γιατί παράταξε τον μεταμορφωμένο Παναθηναϊκό που απαιτούσε η περίσταση ακριβώς επειδή ανέλυσε τον ΠΑΟΚ μετά το δύσκολο πρώτο ημίχρονο.
Με μια μόνο κίνηση (την αλλαγή πλευράς σε Αϊτόρ-Μπερνάρ) ο προπονητής άλλαξε τον φιλοξενούμενο. Απέφυγε τον πανικό από τις κατά κύματα επιθέσεις του οικοδεσπότη στην πλευρά του Φακούντο και με τον Αϊτόρ δεξιά έβγαλε εκτός επίθεσης τον Βεϊρίνια, δίνοντας εντολή για ανεβάσματα και στον Χουάνκαρ στην επανάληψη.
Έφερε το ματς εκεί που ήθελε, τον βοήθησε κι η τύχη φυσικά αν και προηγουμένως είχε φροντίσει ο κόουτς να την προκαλέσει. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να τρέχει, ο Λουτσέσκου είχε την κακή ιδέα να βάλει τον Μπίσεσβαρ επιθετικό αντί του τραυματία Ολιβέιρα και το τριφύλλι κράτησε μπάλα.
Ο Παναθηναϊκός επαναλαμβάνει τα περσινά πλέι οφ, εξαρτάται πολύ από τον προπονητή του: ο κόουτς μπορεί να φτιάχνει ομάδα αλλά μπορεί και να βρίσκει κάθε φορά έντεκα παίκτες κατάλληλους για την αποστολή.
Αυτό φυσικά δεν αρκεί για να έρχονται νίκες – σχεδόν πάντα όμως, αν γίνεται σωστά, διασφαλίζει κάποια αξιοπρέπεια που για μια μεγάλη ομάδα είναι το βασικό ζητούμενο. Το τριφύλλι για χρόνια την είχε χάσει και σήμερα-χάρη στο Σέρβο-την ξαναβρίσκει.
Δημήτρης Στρατής
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Πότε έρχεται η ώρα της απόφασης για Μπενίτεθ
- Γιαννακόπουλος για Όσμαν: Το story και το μήνυμα που… λέει πολλά! (pic)
- Πέθανε ο Μίλτος Σεϊταρίδης, η σχέση του με τον Γιούρκα
- Ο Τζέιμς είπε την αλήθεια και οι Ολυμπιακοί νιώθουν... πόνο!
- Παναθηναϊκός: Τρία συμβόλαια που λήγουν το 2027 και «καίνε»