Παναθηναϊκός: Μεταγραφή… δεκαετίας ή για το Τριφύλλι

Παναθηναϊκός: Κομβική μεταγραφή...

Παναθηναϊκός: Ο Ρούμπεν σπάει κάθε… ρεκόρ στο Τριφύλλι με τις επιδόσεις του στο ντέρμπι να είναι ανεπανάληπτες. Μεταγραφή… δεκαετίας στη μεσαία γραμμή της ομάδας που πιστώνεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πόσες πάσες μπορεί να έκανε λάθος το ισπανικό κομπιούτερ του Παναθηναϊκού; Πόσες μονομαχίες κέρδισε; Η στατιστική απεικόνιση του ντέρμπι της Αθήνας δείχνει γιατί ο Ρούμπεν Πέρεθ είναι ο αθόρυβος MVP στην κεντρική γραμμή του τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός: Πρώτος και καλύτερος

Ο Πέρεθ ήταν η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού φέτος και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος της ομάδας τον υποδέχτηκε με… δυσπιστία. Κατά την πραγματοποίηση της οι περισσότεροι φίλοι του τριφυλλιού θεωρούσαν ότι είναι ένας παίκτης μεγάλος σε ηλικία που δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Παρόλα αυτά με εξαίρεση τα πρώτα του παιχνίδια με την πράσινη φανέλα ο Ρούμπεν είναι σε κάθε ματς όλο και καλύτερος και μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι πως τα παιχνίδια κατά τα οποία δεν πιάνει τα αναμενόμενα στάνταρ απόδοσης είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Στη νίκη επί της ΑΕΚ όλοι στάθηκαν δικαιολογημένα στην απόδοση του Παλάσιος, του Αϊτόρ, του Ιωαννίδη, ακόμα και του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος έκανε ωραίες ατομικές ενέργειες και γενικότερα προσπάθειες.

Τα νούμερα και η… στατιστική αναδεικνύουν άλλον ένα μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο λόγος φυσικά για τον Ισπανό χαφ του τριφυλλιού, Ρούμπεν, ο οποίος όπως θα δείτε παρακάτω ήταν πραγματικά καταλυτικός στο να καταφέρει το τριφύλλι να πάρει αυτή την ευρείας έκταση νίκη, δίνοντας στους πράσινους μια ηρεμία που τόσο πολύ την είχαν ανάγκη.

Απίθανες επιδόσεις ο Ισπανός

Αρχικά ο Ρούμπεν πραγματοποίησε τις περισσότερες επιτυχημένες ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο από κάθε άλλο παίκτη που συμμετείχε στο ματς, σε συνάρτηση πάντα με το χρόνο που πήρε. Από τις 93 ενέργειες που πραγματοποίησε, οι 74 ήταν πετυχημένες, με το ποσοστό επιτυχίας του να είναι στο 80 %.

Παράλληλα, γι΄ άλλο ένα παιχνίδι ήταν ακριβής στις πάσες του. Στις 67 πάσες που πραγματοποίησε, έκανε μόλις 7 λανθασμένες, με το ποσοστό να φτάνει στο 90%. Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι ήταν το… κομπιούτερ του τριφυλλιού, που έδινε την απαραίτητη ηρεμία στο κέντρο. Ο ενθουσιασμός του Αλεξανδρόπουλο, σε συνδυασμό με την ηρεμία του Ρούμπεν δημιουργούν την απόλυτη ισορροπία στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Επιπρόσθετα, είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι ήταν πρώτος από την ομάδα του Παναθηναϊκού σε κερδισμένες μονομαχίες. Από τις 19 «μάχες» που έδωσε βγήκε νικητής στις 13. Απ΄ αυτό αποδεικνύεται ότι επιβλήθηκε κατά κράτος των αντίπαλων χαφ και μεσοεπιθετικών.

Σε όλα αυτά οφείλουμε να προσθέσουμε άλλο ένα στοιχείο, το οποίο έδινε την ευκαιρία στους πράσινους να φύγουν στην… κόντρα. Συγκεκριμένα, ο Πέρεθ ήταν ο πρώτος σε ανακτήσεις μπάλας από όλη την ομάδας του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός χαφ είχε συνολικά 14, εκ των οποίων οι 7 πραγματοποιήθηκαν στο μισό γήπεδο της Ένωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όχι μόνο δημιουργούσε καταστάσεις επιθετικού τρανζίσιον, αλλά «μπλόκαρε» και την ορθολογική ανάπτυξη της ΑΕΚ.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα το πόσο καταλυτικός ήταν ο Ισπανός γι΄ άλλο ένα παιχνίδι. Το πόσο βοήθησε την ομάδα του να πάρει αυτή την ευρείας έκτασης νίκη επί της Ένωσης. Όλα αυτά είναι άλλη μία τρανή απόδειξη ότι Πέρεθ είναι ο… αθόρυβος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού και ο Γιοβάνοβιτς πέτυχε διάνα με την απόκτηση του το καλοκαίρι, χωρίς μάλιστα να σπαταλήσει ούτε ευρώ. Δεν είναι λάθος μάλιστα να πούμε ότι είναι μαζί με τον Παλάσιος οι πιο πετυχημένες μεταγραφές του Παναθηναϊκού την τρέχουσα σεζόν.

Πηγή: sportblog.gr

Exit mobile version