Παναθηναϊκός: Το πράγμα αλλάζει με αυτόν βασικό

Σε... τίμια απόδοση ο «άσος» του Παναθηναϊκού επί του Βόλου

Έβγαλαν κόπωση το Σάββατο Μαουρίσιο και Πέρεθ, λογικό αν αναλογιστούμε ότι παίζουν ασταμάτητα και δεν είναι πια και στην πρώτη τους νιότη.

Επιπλέον οι λάτιν έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται μαζί με τον Βιγιαφάνιες δίπλα τους που κάνει καλή σεζόν και στο χορτάρι ολοκληρώνει ένα σωρό δουλειές.

Ο Λούκας θα είναι βασικός στην Κρήτη, αλλά ξέρουμε πως εκτός έδρας με το κόμπλεξ που έχει ο Παναθηναϊκός ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι η αλλαγή πλάνου θα βοηθήσει τον σύλλογο να είναι πιο δημιουργικός.

Εδώ σε ζόρισε ο Ιωνικός που πέρσι έπαιζε Β εθνική, σκεφτείτε πως σε περιμένουν οι Κρητικοί που τα τελευταία χρόνια σε έχουν πιάσει (και αυτοί!) πελάτη.

Η ουσία είναι πως ο καλός Βιγιαφάνιες φέτος ελευθερώνει τους δύο κεντρικούς χαφ που είναι καλοί ποδοσφαιριστές, επιτρέπει να πατήσουν πολλοί παίκτες την αντίπαλη περιοχή και να αποδίδει καλύτερα κι η πίεση ψηλά, ειδικά όταν πατά χορτάρι κι ο Αλεξανδρόπουλος.

Βλέπετε χωρίς τον Αργεντινό στο 4-3-3 η απόσταση των δύο χαφ, από την επιθετική τριάδα γίνεται μεγάλη, από την στιγμή που το δίδυμο Ρούμπεν-Μαουρίσιο δεν έχει ούτε ταχύτητα, ούτε ένταση. Με τον Λούκας βασικό, το πράγμα αλλάζει, μα ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος τι του ξημερώνει με αυτή την ομάδα που κουβαλά μεγάλες παθογένειες μακριά από την Αθήνα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News