Αυτός πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής – Αυτά πρέπει να κάνει…

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Η κριτική των πρασίνων

Είχε τόσο άσχημη χρονιά φέτος ο Παναθηναϊκός που ο επόμενος προπονητής τα φυσιολογικά να κάνει θα φανεί αμέσως σαν αναμορφωτής.

Δεν χρειάζεται να γίνει κάποια κίνηση ματ, απλά ο κόουτς να έχει στο νου το να παρουσιάσει μία ισορροπημένη ομάδα που θα ξέρει τον τρόπο να πετύχει το στόχο της.

Από εκεί και πέρα μένει από τον προπονητή να αξιοποιήσει σωστά το υλικό, να μάθει τους παίκτες του να έχουν κατοχή με αμυντική ασφάλεια, να δημιουργήσει ένα δίδυμο στον άξονα που θα κόβει και θα μοιράζει μπάλα και να σταματήσει ο Παναθηναϊκός να παίρνει ανάπτυξη μόνο από τον Χατζηγιοβάνη και να στηρίζει την επιθετικότητα του στον Μαουρίσιο.

Όταν υπάρξει τακτική συνέπεια στο τριφύλλι πολλά είναι εκείνα που θα βελτιωθούν. Ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι χτίστηκε (…λέμε τώρα) για να παίξει επιθετικά, για να προσπαθήσει να κάνει μια καλή πορεία επενδύοντας στην επιθετική τριάδα Βιγιαφάνιες (όταν ο Αργεντινός συνερχόταν από τον τραυματισμό του), Μακέντα, Καρλίτος.

Μόνο που αυτό προϋποθέτει σωστή λειτουργία των υπολοίπων γραμμών. Όσο καλά και να παίξουν οι επιθετικοί, δεν μπορείς να υποστηρίξεις σε διάρκεια παιχνίδι με πολλούς φορ, όταν η μπάλα δεν φθάνει ορθολογικά στην επίθεση κι οι πίσω γραμμές δεν έχουν ισορροπία όταν αυτή χάνεται.

Ο Πογιάτος ποντάροντας στους επιθετικούς και στην ποιότητα είχε στόχο να κάνει τον Παναθηναϊκό κυριαρχικό. Αυτός ο δρόμος είναι κι ο δύσκολος, καθώς χρειάζεται πολλή δουλειά στην τακτική χωρίς μπάλα από τους μεσοαμυντικούς ποδοσφαιριστές και σίγουρη μεταφορά με ποιότητα, χωρίς λάθη. Η πρόθεση μπορεί να ήταν καλή, αλλά με τις ανάσες να χάνονται μετά το 60΄ ότι σχέδιο και να υπήρχε βούλιαξε αύτανδρο.

Δημήτρης Στρατής

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version