Πάλι καλά που υπήρχε ο Ξενόπουλος

Η ατάκα του Διούδη στον Ξενόπουλο!

Καλός ήταν στην Τούμπα ο Βασίλης Ξενόπουλος σώζοντας τον Παναθηναϊκό από βαρύτερο σκορ. Ο 22χρονος τερματοφύλακας βρίσκεται στο πράσινο στρατόπεδο από μωρό, το 2016 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Γιώργος Δώνης στο φινάλε των πλέι οφ του έδωσε ευκαιρίες που τόσο πολύ ήθελε και αυτός πραγματικά τις τράβηξε από τα μαλλιά.

Με ωριμότητα 30αρη ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο διπλό του Παναθηναϊκού στον Άρη, όχι μόνο για το πέναλτι που έπιασε την προτελευταία αγωνιστική αλλά και για την γενικότερη παρουσία του.

Οι τοποθετήσεις του κάτω από τα γκολποστ αλλά και οι κατευθυντήριες οδηγίες που έδινε στους συμπαίκτες δεν θύμιζαν πρωτοεμφανιζόμενο τερματοφύλακα.

Στο τελευταίο ματς του Γιώργου Δώνη στον πάγκο ξεκίνησε βασικός και πάλι. Σε ένα παιχνίδι που η άμυνα του τριφυλλιού δεν ήταν στα καλύτερα της έπαιξε και πάλι πολύ καλά. Στο πρώτο ημίχρονο είχε κάνει συνολικά 5 επεμβάσεις, σε φάσεις που μόνο εύκολες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αποκορύφωμα της εμφάνισης του ήταν η φάση του 97ου λεπτού. Η ομάδα του ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι με τον Φιγκεϊρέδο να αναλαμβάνει την εκτέλεση.

Ο νεαρός κίπερ απέκρουσε το πέναλτι και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, δεύτερη απόκρουση πέναλτι σε δεύτερο συνεχόμενο ματς. Σπάνιο να βρεις τέτοιο στατιστικό για νεαρό τερματοφύλακα, ακόμα κι αν ψάξεις στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Ο Ξενόπουλος δεν το έβαλε ποτέ κάτω, παρά το γεγονός ότι δεν πήρε ευκαιρίες σε μικρότερη ηλικία. Δεν τα παράτησε ποτέ, δεν σταμάτησε να δουλεύει ούτε λεπτό, είναι δεδομένο ότι αξίζει μια θέση πίσω από τον Σωκράτη Διούδη.

Δημήτρης Στρατής

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version