Η πιο δύσκολη εβδομάδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο για το ντέρμπι

Είναι αναμφίβολα η τρέχουσα εβδομάδα η πιο δύσκολη στην ιστορία του συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός καλείται να καλύψει μέσα σε λίγα 24ωρα τις δόσεις του Οκτώβρη στους παίχτες. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Ο Γιάννης Αλαφούζος νίπτει τας χείρας, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να καλύψει μέχρι το τέλος του μήνα (το πολύ μέχρι και τις πρώτες μέρες του επόμενου) το ποσό του 1.300.000 ευρώ. Κι όμως! Ο «Mr ΣΚΑΙ» δείχνει ικανός να αφήσει τον σύλλογο να καταρρεύσει, όντας ο τελευταίος ισχυρός στην πράσινη καρέκλα.

Τα χρήματα στον Παναθηναϊκό δεν φθάνουν ούτε… για τα μισά από τα οφειλόμενα την δεδομένη στιγμή. Ο λόγος θα πέσει στους ποδοσφαιριστές, από την στιγμή που οι πράσινοι δεν φανούν συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις (το πιο πιθανό σενάριο).

Οι μελλοντικές προσφυγές μπορεί και να «πληγώσουν» θανάσιμα το «Τριφύλλι», αφού η ομάδα δεν αποκλείεται να λυγίσει τόσο αγωνιστικά (και βαθμολογικά), όσο και νομικά.

Εάν οι παίχτες (πρώην και νυν) βρουν το δίκιο τους από τον νόμο απέναντι σε έναν οικονομικά ανίσχυρο και «άδειο» από επιχειρήματα Παναθηναϊκό, τότε η βιωσιμότητα του συλλόγου θα τεθεί σε τεράστιο κίνδυνο. Διότι δεν είναι εφικτό να επιτυγχάνονται συνεχώς νέοι διακανονισμοί.

Στο «Τριφύλλι» θα τρέξουν άμεσα τις διαδικασίες, ώστε να πουλήσουν παίχτες. Ήδη από τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω στο εν λόγω ζήτημα. Συνεπώς, όλα κρέμονται σε μια κλωστή… με τον σύλλογο να δίνει μία – άνευ προηγουμένου – μάχη με τον χρόνο.

Πάντως, δεν θα δοθεί προτεραιότητα σε κανέναν παίχτη, αφού οι διοικούντες επιθυμούν τα μοιράσουν ισομερώς τα όποια χρήματα είναι διαθέσιμα αυτήν την στιγμή.

Επιμέλεια: Νότης Καμπέρης

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version