Σοβαρότητα και…Επιστρέψαμε!

Καμιά Μπρόντμπι δεν περάσαμε, βήμα βήμα πάμε και όλα θα γίνουν!

Η εικόνα που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στην Σουηδία, ήταν μια κανονική, φυσιολογική εικόνα του «τριφυλλιού» σε ανάλογες αναμετρήσεις.

[ads2]

Κρατάς το αποτέλεσμα που έχεις και μόλις σου δίνεται η ευκαιρία παίρνεις και τη νίκη τελειώνοντας την ιστορία. Το πόσο ωμός ήταν ο Παναθηναϊκός μας κάνει να χαιρόμαστε.

Γιατί αυτό μας έλλειψε. Μας έλλειψε να βλέπουμε την ομάδα που ξέραμε πως θα το πάρει το αποτέλεσμα. Με τακτική, με ποιότητα, με ουσία στο παιχνίδι, αλλά θα πάρει αυτό που θέλει. Στο τέλος της ημέρας, άλλωστε, το αποτέλεσμα μετράει.

Σε ένα χρόνο κανείς δεν θα θυμόταν αν… πάτησες την Αϊκ αλλά αποκλείστηκες. Όλοι θα θυμούνται, όμως, το πόσο απλά και άνετα τους πέρασες.

Παίζοντας και με τρεις στην άμυνα μάλιστα. Παίζοντας και κλειστά όποτε χρειαστεί. Να πάρεις αυτό που θες μετρά! Ειδικά στην φάση που είναι τώρα το «τριφύλλι».

AdTech AdΕίναι αυτονόητο το να πούμε πως ακριβώς την ίδια λογική πρέπει να έχουν οι «πράσινοι» κόντρα στην Μπρόντμπι. Καλύτερη ομάδα απ’ την Αϊκ μεν, αλλά επιτρέψτε μας να μην τα… κάνουμε και πάνω μας. Διότι η Αϊκ είχε δύο στοιχεία που δεν βολεύουν το «τριφύλλι».
Πρώτα απ’ όλα έκλεινε τους χώρους πολύ καλά κι από εκεί και πέρα είχε τρομερή φυσική δύναμη και ύψος στην ενδεκάδα της.
Η Μπρόντμπι παρότι Σκανδιναβοί κι αυτοί, διαφέρουν αγωνιστικά. Σαφώς περισσότερη ποιότητα απ’ την Αϊκ, αλλά πιο αφελές και επιθετικό παιχνίδι. Κι επειδή ο Παναθηναϊκός ποιοτικά είναι ανώτερος, αν αντιμετωπίσει με την ίδια σοβαρότητα τακτικά τις αναμετρήσεις, απλά θα προκριθεί. Ίσως και πιο εύκολα.

Δεν είναι έπαρση όλα αυτά που σας λέμε. Είναι καθαρά ποδοσφαιρική προσέγγιση. Σαφώς και δεν είναι απλά τα πράγματα. Σαφώς και ο Παναθηναϊκός δεν έγινε… Panathinaikos επειδή απέκλεισε την Αϊκ. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Χάρηκε λίγο η ψυχούλα μας επειδή το χτυποκάρδι μας έχει γίνει συνήθεια, αλλά μέχρι εκεί. Πάνω και πρώτα απ’ όλα οι «πράσινοι» επιβάλλεται να κρατήσουν… κάτω την μπάλα. Να είναι σοβαροί, πειθαρχημένοι και να προχωρούν έτσι αγώνα με τον αγώνα.

Κι όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν. Φυσικά μην ξεχνάμε πως αυτή η νοοτροπία είναι έργο Στραματσόνι και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ειδικά ο Ιταλός (τον αναφέρουμε επειδή έχει «φάει» το… ξέσκισμα του αιώνα) απ’ την πρώτη στιγμή χρησιμοποιούσε την λέξη mentality (που λέμε και στα χωριά μας).

Κατά συνέπεια πρέπει να πιστωθεί το γεγονός της πνευματικής προετοιμασίας της ομάδας που απέναντι σε χειρότερες ομάδες παίζει βασικότατο ρόλο!

πηγή: leoforos.gr

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version