Παναθηναϊκός: Τσοκάι με... σταλινικά ποσοστά για το β΄ γύρο

Παναθηναϊκός: Τσοκάι μέχρι τη... μεταγραφή χαφ

Αν αυτές τις μέρες γινόταν γκάλοπ ανάμεσα στον κόσμο ποιον παίκτη θέλει να δει περισσότερο στο γήπεδο στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος νομίζουμε ότι ο όνομα του Ενις Τσοκάι θα λάμβανε την πλειοψηφία των ψήφων.

Στο δικό μας ποδόσφαιρο το πιθανότερο είναι ο Αλβανός να δείξει και περισσότερες επιθετικές αρετές εκτός από τις ανασταλτικές που φάνηκαν μέσα σε 3-4 τάκλιν που έγιναν viral στα social.

Ο Ιβάν στο πρόσωπό του βρήκε πραγματικά ένα σκληρό ποδοσφαιριστή που πάει τέρμα επιθετικά πάνω σε μπάλα και αντίπαλο.

Στο κέντρο ο τύπος λύνει κάθε αμυντικό πρόβλημα, δεν υπάρχει μέσος στην Ελλάδα που να μπορεί να τον κάνει καλά, ενώ αν υπάρχει κενό στην απέναντι πλευρά από εκεί που παίζει ο δυναμικός κεντρώος μπορεί να το καλύψει τρέχοντας διαγώνια.

Δεν αποκλείεται παίζοντας σε χαμηλό επίπεδο σαν αυτό της Σούπερ Λιγκ να βγάλει και επιθετικές αρετές.

Διαθέτει καλή μικρή πάσα, παίζει στα σίγουρα και δύσκολα κάνει το λάθος. Τα επιθετικά του νούμερα είναι φτωχά ως τώρα αλλά έτσι κι αλλιώς ο κόουτς τον έφερε να αποτελέσει ασπίδα των στόπερ.

Πάνε χρόνια από τότε που παίκτης ενθουσίασε τον κόσμο με τον δυναμισμό του και τον…πορωτικό τρόπο που πέφτει πάνω στη μπάλα.

Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός: Θυμηθείτε τον Παλάσιος πριν τον… Βέρμπιτς

Το παράδειγμα του Σεμπάστιαν Παλάσιος πρέπει να μας διδάσκει και στην περίπτωση του Μπεντζαμιν Βέρμπιτς.

Ο Αργεντινός άργησε λίγο να πάρει μπρος αλλά σήμερα όλοι τον έχουν σε πολύ υψηλή υπόληψη. Ο Σλοβένος δεν έχει προσφέρει ακόμα αυτά που περιμένει ο κόσμος αλλά έχει ποιότητα και φρονούμε πως βρίσκοντας ρυθμό θα δικαιώσει τον Ιβάν για την προτίμηση στο πρόσωπό του το καλοκαίρι.

Ο διεθνής άσος είναι ποδοσφαιριστής που προσφέρει ασφάλεια ότι μπορεί να καλύψει διάφορους δημιουργικούς ρόλους.

Τον βοηθά ο συνδυασμός ταχύτητας (παρότι δεν τον λες σπρίντερ) και τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει.

Είναι ποδοσφαιριστής καλής απόφασης και τρεξίματος που μπορεί να καλύπτει πολλούς χώρους, να καταγράψει τελικές πάσες αλλά και να πηγαίνει σε ποιοτικές και καλοζυγισμένες εκτελέσεις.

Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε όλα τα πόστα μπροστά. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο προπονητής τον απέκτησε με σκοπό να τον βάλει στη θέση του Αϊτόρ ή ως δεύτερο φορ.

Σε κάθε περίπτωση ,πάντως, ο Βέρμπιτς, είναι ένα επιθετικό όπλο που μπορεί να κάνει πιο γρήγορο το παιχνίδι, να δώσει πλάτος, ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα σε κάμποσους.

Το ότι δεν έχει ξεμπουκώσει ακόμα δεν λέει πολλά, πέρσι ο Παλάσιος ήταν υπέρβαρος, δεν του έπιανε τίποτα και στο β΄ γύρο ήταν ο νο1 παίκτης της λίγκας.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News