Παναθηναϊκός: Επιτυχίες και... ποδοσφαιρική εξήγηση

Παναθηναϊκός: Επιτυχίες και... ποδοσφαιρική εξήγηση

Μια ακόμα νίκη την ώρα που το χρονόμετρο ζύγωνε στον μηδενισμό κι η καραμέλα περί τύχης φορέθηκε ξανά από τα χείλη των ανταγωνιστών.

Σίγουρα η ρέντα παίζει ρόλο στον πρωταθλητισμό, κανείς δεν αρνείται ότι ο Παναθηναϊκός έχει την εύνοιά της αλλά μήπως κι ο ίδιος δεν κυνηγά την τύχη του όσο μπορεί;

Ο κυπελλούχος παίζοντας ποδόσφαιρο υπομονής με τη μπάλα κάτω, ξέρει ότι φάσεις μπορεί να πάρει από ΟΛΟΥΣ τους παίκτες του, εδώ έχει σέντερ μπακ που εκτελούν στημένα σαν επιτελικά χαφ κλάσεως, τι παραπάνω να προσθέσουμε.

Στην βασική 11άδα ΟΛΟΙ ξέρουν μπάλα κι αυτό είναι κομβικό όταν παίζεις με…πούλμαν, αφού περιμένεις την ατομική ενέργεια που θα ξεκλειδώσει τον αντίπαλο, την πλαγιοκόπηση, το καλό στημένο, την κάθετη πάσα που θα αφαλοκόψει τα σέντερ μπακ.

Κοντολογίς το τριφύλλι εδώ και 1.5 χρόνο έχει κόψει μαχαίρι το ποδόσφαιρο γιόμας για να βάλει κατά τύχη ένα γκολ, να κερδίσει και μετά να κάνει το κομμάτι του.

Όλες οι επιτυχίες του συλλόγου από την άνοιξη έχουν ποδοσφαιρική εξήγηση…

Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός: Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ εξέδρας και παικτών

Κλείσαμε τα μάτια μας για μια στιγμή την Κυριακή και νομίζαμε ότι ξαναβλέπαμε τον Αστέρα Τρίπολης στο τερέν.

Ο Ατρόμητος έπαιξε διπλή ζώνη άμυνας και κλειστά με το που έμεινε με 10 αλλά τουλάχιστον δεν κατέφυγε στο υπερβολικά σκληρό παιχνίδι των Αρκάδων που βάραγαν ατιμώρητοι στο ψαχνό.

Ο Ιβάν έδωσε την ελευθερία σε Βέρμπιτς Μπερνάρ, Σποραρ να αλλάζουν θέσεις πασάροντας μεταξύ τους μπάλα, ενώ η άψογη τεχνική του Σλοβένου φορ σε έκανε να μοιάζεις ότι έπαιζες με 12.

Αν ήταν σε αντίστοιχη καλή ημέρα με τον Γιάννη Κώτσιρα ο Χουάνκαρ και το τριφύλλι έπαιρνε πλάτος, κάτι μας λέει πως το ματς θα είχε καθαρίσει νωρίτερα, δεν θα χρειαζόταν καν να μπει ο Ιωαννίδης και το κοινό να αγωνιά για 80 λεπτά.

Ασχέτως αν η λύση ήρθε πάλι στο τέλος ο γηπεδούχος υπήρξαν στιγμές που έθελξε με τις αλλαγές μπάλας και θέσεων των παικτών, γεγονός που όπλισε με σιγουριά την εξέδρα που όσο περνούσε η ώρα μπίζαρε περισσότερο τους οικοδεσπότες.

Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ εξέδρας και ποδοσφαιριστών είναι η μεγαλύτερη νίκη του συλλόγου, πολύτιμη παρακαταθήκη από την άνοιξη με το επίτευγμα να χρεώνεται σε μεγάλο ποσοστό στον προπονητή.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News