Παναθηναϊκος εναντίον Ισπανικών ομάδων 2000-Σήμερα μέρος 4ο(vids)

Παναθηναϊκός

[ads]

Πάμε να ολοκληρώσουμε την αναδρομή μας στα ματς που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός με Ισπανικές ομάδες τον 21ο αιώνα. 

Δύο φορές τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και μία τη Βαλένθια αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

[ads2]

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Ο Παναθηναϊκός, κληρώθηκε στον 5ο όμιλο του Champions League με τις Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Αμβούργο και Γιουβέντους και η πρώτη εντύπωση ήταν ότι η ομάδα θα έπρεπε να καταβάλει υπερπροσπάθεια για να προκριθεί. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2000, ο Παναθηναϊκός, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και προηγείται στο 29′ με γκολ του Κριστόφ Βαζέχα. Δυστυχώς όμως, δέχεται γκολ στο 84′ και δεν παίρνει το πολυπόθητο τρίποντο. Στο ματς της Ισπανίας, στο Ριαθόρ, το “τριφύλλι” δέχεται ξανά γκολ μετά το 80′ και χάνει με 1-0 αλλά λόγω των τεράστιων νικών επί του Αμβούργου στη Γερμανία και της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ περνάει ως 2ο πίσω από τη Ντέπορ.


Παναθηναϊκός – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 1-1

Παναθηναϊκός(Αναστασιάδης):  Νικοπολίδης – Χένρικσεν, Ολιβάρες, Βόκολος, Φύσσας – Πάουλο Σόουζα(56′ Πφλίπσεν), Καραγκούνης, Μπασινάς, Κόλα(77′ Σιμπνιέφσκι) – Λυμπερόπουλος, Βαζέχα(69′ Κουτσουρές)

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Παναθηναϊκός 1-0

Παναθηναϊκός(Αναστασιάδης): Χαλκιάς(65′ Νικοπολίδης) – Χένρικσεν, Βόκολος, Γκούμας, Φύσσας – Γκαλέτο(46′ Πάουλο Σόουζα), Μπασινάς, Καραγκούνης(61′ Κόλα), Σάριτς – Λυμπερόπουλος, Βαζέχα

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΜΙΛΟ

Στη δεύτερη φάση, που περιελάμβανε ομίλους, ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει τις Βαλένθια, Στουρμ Γκρατζ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας το 1-1 με τους “κόκκινους διαβόλους” στο ΟΑΚΑ σε μια κακή παρουσία με συγκομοιδή 2 βαθμών και τελευταία θέση στον όμιλο. Με τη Βαλένθια, o Παναθηναϊκός, πήρε “λευκή” ισοπαλία στο ΟΑΚΑ σε ένα κακό παιχνίδι με λίγες φάσεις. Στο δύσκολο ματς του “Μεστάγια”, το “τριφύλλι” προηγείται με πέναλτι του Μπασινά, όμως οι “νυχτερίδες” γυρνούν το παιχνίδι και παίρνουν νίκη με 2-1. Έτσι, ολοκληρώθηκε μία κακή παρουσία για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη που η πρόκριση στους “16” τότε ήταν το δεδομένο.

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 0-0

Παναθηναϊκός(Αναστασιάδης): Νικοπολίδης – Χένρικσεν, Γκούμας, Βόκολος, Φύσσας(64′ Ολιβάρες) – Καραγκούνης, Μπασινάς, Κουτσουρές(74′ Σιμπνιέφσκι), Σάριτς – Βαζέχα(70′ Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 2-1

Παναθηναϊκός(Αναστασιάδης): Χαλκιάς – Σεϊταρίδης, Γκούμας, Βόκολος, Φύσσας – Ολιβάρες, Νασιόπουλος(46′ Κουτσουρές), Μπασινάς, Καραγκούνης – Λυμπερόπουλος(72′ Σίγκουρντσον), Βλάοβιτς(57′ Βαζέχα)

ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ Η ΝΤΕΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1999/2000 δεν αγωνίζεται στο Champions League. Στο Κύπελλο UEFA, αποκλείει τις Γκόριτσα και Γκρέιζερ και πέφτει πάνω στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στον τρίτο γύρο του θεσμού. Πρώτη αναμέτρηση στο “Ριαθόρ”. Φιλοδοξίες πολλές για την ομάδα του Γιάννη Κυράστα. Η πραγματικότητα όμως τελείως διαφορετική. Το τελικό αποτέλεσμα… 4-2 υπέρ των γηπεδούχων δεν αφήνει πολλές ελπίδες στο “τριφύλλι”. Η Λα Κορούνια που εκείνη τη σεζόν πήρε το πρωτάθλημα στην Ισπανία ήρθε στην Ελλάδα για να διασφαλίσει το αποτέλεσμά της. Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετικός αλλά δεν μπορεί να σκοράρει. Εν τέλει βρίσκει γκολ με τον Ασάνοβιτς στο 78′ και ψάχνει το γκολ πρόκρισης. Η ομάδα έψαχνε απεγνωσμένα το τέρμα και σε μια αντεπίθεση στο 90′, ο Ρόι Μακάι σκοράρει και στέλνει την ομάδα του στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Αποτέλεσμα που αδικεί τους “πράσινους” αφού όπως είχε δηλώσει και ο Γιάννης Κυράστας “Έπρεπε να κερδίσουμε με 4-0”.

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Παναθηναϊκός 4-2

Παναθηναϊκός(Κυράστας): Νικοπολίδης – Χένρικσεν, Ολιβάρες(46′ Γκαλέτο), Γκούμας, Φύσσας – Μπασινάς, Μίκλαντ – Πφλίπσεν(77′ Καραγκούνης), Νασιόπουλος, Κόλα – Βαζέχα(84′ Σίγκουρντσον)

Παναθηναϊκός – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 1-1

Παναθηναϊκός(Κυράστας): Χαλκιάς – Χένρικσεν, Γκούμας, Ολιβάρες(57′ Ασάνοβιτς), Φύσσας – Μίκλαντ, Πφλίπσεν(23′ Καραγκούνης), Μπασινάς – Νασιόπουλος(46′ Σίγκουρντσον), Κόλα – Λυμπερόπουλος

 

Θυμηθείτε τα προηγούμενα μέρη 1o, 2ο και 3ο

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News