Παναθηναϊκος εναντίον Ισπανικών ομάδων 2000-Σήμερα μέρος 3ο(vids)

Παναθηναϊκός

[ads]

Συνεχίζουμε την αναδρομή μας στα παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός με Ισπανικές ομάδες από το 2000 έως και σήμερα. Θυμηθείτε εδώ το 1ο και  2ο μέρος.

Τώρα, θα πάμε στις αρχές της δεκαετίας όταν και ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στην Ευρώπη με τρομερές πορείες μέχρι και τους “8” του Champions League. Βέβαια, στην Ελλάδα κάποιοι είχαν άλλα σχέδια.

[ads2]

ΜΙΑ ΝΙΚΗ – ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΟΣ

Ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Τη σεζόν 2001-2002 πραγματοποίησε μία από τις ιστορικότερες Ευρωπαϊκές πορείες Ελληνικού συλλόγου. Βέβαια, για να φτάσει εκεί που έφτασε, ξεκίνησε από την πρώτη φάση των ομίλων. Η κληρωτίδα φέρνει τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με τις Άρσεναλ, Μαγιόρκα και Σάλκε. Μία κλήρωση όχι και τόσο εύκολη όμως ο Παναθηναϊκός μπορούσε… Πρώτος αγώνας με τη Μαγιόρκα στη Λεωφόρο. Οι “πράσινοι” πραγματοποιούν μια εξαιρετική εμφάνιση και παίρνουν άνετη νίκη με 2-0 κόντρα στους Ισπανούς χάρις σε τέρματα των Βλαόβιτς και Κωνσταντίνου. Στο παιχνίδι της Ισπανίας, στις 30 του Οκτώβρη, οι γηπεδούχοι επικρατούν με 1-0 όμως στο τέλος ο Παναθηναϊκός, προκρίθηκε ως πρώτος με 12 βαθμούς αφήνοντας δεύτερη την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ με 9.

Παναθηναϊκός – Μαγιόρκα 2-0

Παναθηναϊκός(Κυράστας): Νικοπολίδης – Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας – Καραγκούνης(80′ Ολιζαντέμπε), Πάουλο Σόουζα, Μπασινάς, Μικάελσεν – Βλάοβιτς(84′ Βόκολος), Κωνσταντίνου(80′ Κόλκα)

Μαγιόρκα – Παναθηναϊκός 1-0

Παναθηναϊκός(Κυράστας): Νικοπολίδης – Γκούμας, Βόκολος, Κυργιάκος, Φύσσας – Μπόατενγκ, Σάριτς, Καραγκούνης(82′ Κωνσταντίνου), Κόλκα(73′ Γκαλέτο) – Βλαόβιτς(82′ Βαζέχα), Λυμπερόπουλος

ΦΟΒΙΣΕ ΤΗ “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ”

Όπως προαναφέραμε, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε ως πρώτος στην επόμενη φάση του Champions League, που τότε περιελάμβανε και αυτή ομίλους. Η ομάδα του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, κληρώθηκε με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Σπάρτα Πράγας και Πόρτο. Στο πρώτο παιχνίδι, το “τριφύλλι”, επισκέφθηκε το “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στην κορυφαία ομάδα στον πλανήτη. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, έκαναν ότι μπορούσαν αλλά ηττήθηκαν με 3-0. Στο παιχνίδι της Λεωφόρου στις 20 Μαρτίου το “τριφύλλι” έγραψε ιστορία. Απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης, τη μοναδική απώλεια βαθμών της “Βασίλισσας” στο συγκεκριμένο όμιλο.

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 3-0

Παναθηναϊκός(Κυράστας): Νικοπολίδης – Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Κυργιάκος, Φύσσας – Μικάελσεν(46′ Καραγκούνης), Πάουλο Σόουζα(Μπόατενγκ), Μπασινάς – Κωνσταντίνου(70′ Βλάοβιτς), Ολιζαντέμπε

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Παναθηναϊκός(Μαρκαριάν): Νικοπολίδης –  Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Φύσσας – Γκαλέτο, Μικάελσεν, Καραγκούνης – Λυμπερόπουλος(77′ Βόκολος), Κωνσταντίνου(71′ Ολιζαντέμπε), Βλάοβιτς(86′ Βαζέχα)

Ο ΠΙΟ ΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός, συνέχιζε την ξέφρενη Ευρωπαϊκή πορεία του. Στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα των Ριβάλντο και Κλάιφερτ. Στο πρώτο παιχνίδι στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, οι “πράσινοι” του Σέρχιο Μαρκαριάν “πατούν” τους “μπλαουγκράνα” και παίρνουν μυθική νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ του Άγγελου Μπασινά από την άσπρη βούλα στο 49′. Όλα κυλούν τέλεια για τον Παναθηναϊκό και ταξιδεύει στη Βαρκελώνη με σκοπό την πρόκριση στους “4”, μόλις 6 χρόνια μετά το έπος του Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ. Στον επαναληπτικό στο “Καμπ Νου”, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς με εξαιρετικό σουτ του Κωνσταντίνου στο 8′. Οι Καταλανοί και με τη βοήθεια της έδρας “γύρισαν” το παιχνίδι αλλά στο 80′ ο διαιτητής της αναμέτρησης Ουρς Μάιερ δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στη σύγκρουση Ολιζαντέμπε – Μπονάνο, με τον Κωνσταντίνου να χάνει στη συνέχεια τεράστια ευκαιρία. Στο 97′ ο Βλάοβιτς έχασε τεράστια ευκαιρία να στείλει τον Παναθηναϊκό στους “4” όταν του σουτ του πέρασε ακριβώς δίπλα από την εστία του Μπονάνο. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις (ειδικά από το 75 και μετά), αλλά έμεινε με το χειροκρότημα και τα ευρωπαϊκά εύσημα για μία καταπληκτική εμφάνιση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή του νύχτα.

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 1-0

Παναθηναϊκός(Μαρκαριάν): Νικοπολίδης – Χένρικσεν, Γκούμας, Κυργιάκος, Φύσσας – Κόλκα, Μπασινάς, Σάριτς – Λυμπερόπουλος(60′ Μπόατενγκ), Κωνσταντίνου(90′ Βόκολος), Βλάοβιτς(74′ Ολιζαντέμπε)

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 3-1

Παναθηναϊκός(Μαρκαριάν): Νικοπολίδης – Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας – Μπασινάς, Καραγκούνης (45+1′ Μικάελσεν), Κόλκα (77 Βλάοβιτς) – Λυμπερόπουλος (46 Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News