Παναθηναϊκός Chicago: Αλλάζει διοργάνωση - Οι λόγοι

Παναθηναϊκός Chicago: Αλλάζει διοργάνωση - Οι λόγοι

Ο Παναθηναϊκός Chicago αναμένεται να δηλώσει συμμετοχή στο UPSL (United Premier Soccer League) για το 2023.

Οι Πράσινοι πέρσι αγωνιζόντουσαν στο NPSL όμως πήραν την απόφαση να αλλάξουν διοργάνωση για πολλούς και σημαντικούς λόγους.

Αρχικά, αυτή η απόφαση πάρθηκε για το καλύτερο μέλλον της ομάδας αφού 13 U20 ομάδες του MLS παίζουν στο πρωτάθλημα UPSL.

Ακόμα, το UPSL είναι το μόνο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που γνωρίζει η ομοσπονδία της Αμερικής σε αντίθεση με τις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Επιπροσθέτως, υπάρχει κέρδος: 25,000$ για τον νικητή του πρωταθλήματος το οποίο είναι ένα εξαιρετικό ποσό και ένας μεγάλος στόχος για όλες τις ομάδες.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός θα παίξει περισσότερο ποδόσφαιρο σε σχέση με άλλες χρονιές καθώς 10 αγώνες το χρόνο στο NPSL δεν είναι αρκετοί για το πρότζεκτ της ομάδας την ώρα που στο UPSL θα δώσει 20+ παιχνίδια.

Στο UPSL υπάρχει σεζόν Άνοιξη/ καλοκαίρι και ξεκινάει ξανά άλλη σεζόν το φθινόπωρο.

Με αυτοί την αλλαγή η ομάδα μπορεί να κάνει focus και να Βελτιώνεται συνεχώς μέσω των προπονήσεων και των αγώνων όλο το χρόνο.

Τέλος, στο UPSL υπάρχει μεγάλη υπάρχει μια αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό DC τον οποίο και μπορεί να συναντήσει η ομάδα στα playoffs με τους Έλληνες ομογενείς να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αιώνιο ντέρμπι επί Αμερικανικού εδάφους.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News