Παναθηναϊκός: Αλλαγή νοοτροπίας λόγω Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Η διαφορά Γιοβάνοβιτς - Μίτσελ

Παρατηρούσαμε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη φάση του 1-0 με τον Ατρόμητο να είναι απόλυτα ήρεμος όσο δίπλα του γινόταν χαμός από πανηγυρισμούς.

Ο προπονητής μετά την πρώτη δικαίωση μίας δύσκολης χρονιάς πέρσι, νιώθει πιο σίγουρος για τον εαυτό του, απολαμβάνει την αποδοχή του, αλλά κρατά μέσα του τα συναισθήματα, ίσως γιατί ξέρει ότι μονάχα η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου θα τον καταξιώσει πραγματικά.

Ως τότε βλέπει, παρατηρεί, νουθετεί, βελτιώνει, περιμένει. Πέρσι ο σύλλογος πλήρωσε σκληρά κάθε λάθος του, κάθε στιγμή αφέλειας κι έλλειψης συγκέντρωσης στα παιχνίδια του.

Φέτος είναι τόσο σκληρός όσο απαιτούν οι συνθήκες κι οι περιστάσεις. Νικά οποιονδήποτε ακόμα κι αν φανερά οι παίκτες του δεν είναι στο απόγειο της φόρμας του όμως ακόμα τον υποτιμούν και θεωρούν ότι είναι πρώτος χάρη σε συγκυρίες και διαιτητικό σπρώξιμο!

Ο Σέρβος όλα αυτά δεν τα ξεχνάει αλλά περιμένει να μιλήσει στο τέλος της χρονιάς μη συμεριζόμενος την αισιοδοξία Τύπου και οπαδών, για εκείνον κάθε εβδομάδα είναι μάχη και σε κάθε ματς το τριφύλλι δεν είναι μακριά από τον ανταγωνισμό αλλά…ισόβαθμός του.

Νοοτροπία μαχητική και σοβαρή που είχαμε καιρό να δούμε.

Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός: Πρέπει να καθαρίσει το μυαλό του…

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς επιβάλλεται να ανεβάσει στροφές στο β΄ γύρο.

Το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού μέχρι να τραυματιστεί ο Αϊτόρ ήταν οι εξτρέμ του. Στο ρόστερ την περασμένη περίοδο δεν υπήρχε φορ που μπορούσε να προσφέρει σίγουρο γκολ.

Ο Ιωαννίδης έπαιζε καλύτερα από Καρλίτος και Μακέντα. Ο μικρός είναι πραγματικά χρήσιμος, δυνατός, γρήγορος, πιέζει τον αντίπαλο, κουράζει με τον τρόπο παιχνιδιού του τα αντίπαλα στόπερ, κάτι που βοηθά σημαντικά την ομάδα.

Ένας όμως πραγματικός Παναθηναϊκός θέλει φορ που να ανήκει σε πιο υψηλό επίπεδο και ο Ιωαννίδης να λειτουργεί σαν δεύτερος.

Με τον Σποράρ είμαστε ΟΚ, χωρίς τα γκολ του Αϊτόρ ,όμως, ο Σλοβένος χαφ πρέπει να γίνει περισσότερο επιδραστικός, μπαίνοντας στα παπούτσια του Ίβηρα και βρίσκοντας κώδικες επικοινωνίας με Μπερνάρ-Παλάσιος.

Είναι μέσα στις φάσεις, ο Βέρμπιτς, προσπαθεί, μάχεται, ωστόσο πάντα κάτι χαλάει την τελευταία στιγμή κι ο παίκτης εμφανίζεται στρεσαρισμένος, δείτε τι αντίδραση είχε και τι ξέσπασμα μετά το 1-0 επί του Ατρομήτου, λες και σκόραρε εκείνος.

Λες κι ένιωθε ότι το ισόπαλο αποτέλεσμα ως το 80 οφειλόταν σε εκείνον. Πρέπει να καθαρίσει το μυαλό του…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News