Παναθηναϊκός: Πρέπει να καθαρίσει το μυαλό του...

Παναθηναϊκός: Οι απορίες για Βέρμπιτς και η Εθνική Σλοβενίας

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς επιβάλλεται να ανεβάσει στροφές στο β΄ γύρο.

Το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού μέχρι να τραυματιστεί ο Αϊτόρ ήταν οι εξτρέμ του. Στο ρόστερ την περασμένη περίοδο δεν υπήρχε φορ που μπορούσε να προσφέρει σίγουρο γκολ.

Ο Ιωαννίδης έπαιζε καλύτερα από Καρλίτος και Μακέντα. Ο μικρός είναι πραγματικά χρήσιμος, δυνατός, γρήγορος, πιέζει τον αντίπαλο, κουράζει με τον τρόπο παιχνιδιού του τα αντίπαλα στόπερ, κάτι που βοηθά σημαντικά την ομάδα.

Ένας όμως πραγματικός Παναθηναϊκός θέλει φορ που να ανήκει σε πιο υψηλό επίπεδο και ο Ιωαννίδης να λειτουργεί σαν δεύτερος.

Με τον Σποράρ είμαστε ΟΚ, χωρίς τα γκολ του Αϊτόρ ,όμως, ο Σλοβένος χαφ πρέπει να γίνει περισσότερο επιδραστικός, μπαίνοντας στα παπούτσια του Ίβηρα και βρίσκοντας κώδικες επικοινωνίας με Μπερνάρ-Παλάσιος.

Είναι μέσα στις φάσεις, ο Βέρμπιτς, προσπαθεί, μάχεται, ωστόσο πάντα κάτι χαλάει την τελευταία στιγμή κι ο παίκτης εμφανίζεται στρεσαρισμένος, δείτε τι αντίδραση είχε και τι ξέσπασμα μετά το 1-0 επί του Ατρομήτου, λες και σκόραρε εκείνος.

Λες κι ένιωθε ότι το ισόπαλο αποτέλεσμα ως το 80 οφειλόταν σε εκείνον. Πρέπει να καθαρίσει το μυαλό του…

Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός: Χαρακτήρας επιτέλους

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ, είναι από δύσκολο έως απίθανο να καταρρεύσει ψυχολογικά πάνω στο χορτάρι όταν ένα ματς του …στραβώνει και να γίνει έρμαιο στα πόδια του αντιπάλου του.

Ο πρωτοπόρος αρχίζει να ξεριζώνει την μεμψοιμοιρία και την ηττοπάθεια που υπήρχαν χρόνια στους κόλπους του, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Η φετινή έκδοση του τριφυλλιού υπερέχει σε guts από προηγούμενα ρόστερ. Επιτέλους βλέπουμε σύνολο που βγάζει χαρακτήρα στα δύσκολα.

Το καλό είναι ότι τον πρωτοπόρο δεν τον πήρε από κάτω μετά τον αποκλεισμό του από τη Σλάβια Πράγας.

Για όσους είχαν μείνει στο παρελθόν και φοβόταν πως ο σύλλογος έμπαινε με χάντικαπ και σοφτ νοοτροπία στο πρωτάθλημα, τελικά οι παίκτες τους έκαναν να ξεχάσουν γρήγορα τις απαισιόδοξες σκέψεις. Στο τριφύλλι έχει γίνει πολύ δουλειά στην ψυχολογία.

Πέρσι ο Παναθηναϊκός -στην κανονική περίοδο- ήταν ομάδα που αν δεν έπαιζε πολύ καλύτερα από τον αντίπαλό έβρισκε τρόπο να χάνει τα παιχνίδια.

Ήταν υποχρεωτικό να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα για να μπορέσει το κλαμπ να δώσει μάχη για τις πρώτες θέσεις φέτος, κάτι που συνέβη χωρίς να απωλέσει η ομάδα τον χαρακτήρα της μετά από την ευρωπαϊκή της αποτυχία.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News