Παναθηναϊκός - ΑΕΚ ώρα: Ίδια απόδοση, αλλά με γκολ - Τι ώρα είναι το ντέρμπι

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ ώρα: Ίδια απόδοση, αλλά με γκολ - Τι ώρα είναι το ντέρμπι

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ ώρα: Το τελευταίο ντέρμπι για τη φετινή σεζόν δίνει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ και θέλει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στα… μεγάλα παιχνίδια με ένα θετικό αποτέλεσμα (Novasports 2 HD, Newspao.gr, 20:00).

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε αξιοπρεπέστατα στα τέσσερα από τα πέντε ντέρμπι που έδωσε στη διαδικασία των πλέι οφ με τα αγωνιστικά κέρδη να είναι πολλά για το «τριφύλλι».

Ο Γιώργος Δώνης ανέδειξε τα ταλέντα των Αλεξανδρόπουλο, Ζαγαρίτη, Θεοχάρη και Σερπέζη δίνοντας τους αγωνιστικά λεπτά… έως και θέσεις βασικού στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο αθηναϊκό ντέρμπι, στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα κατέβει με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός έμειναν οι Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης και Αγιούμπ (προπονήθηκε, αλλά θα παρακολουθήσει το ματς εξ αποστάσεως). Επιστρέφει ο Κουρμπέλης (εξέτισε την τιμωρία με ΠΑΟΚ).

Από την άλλη, η ΑΕΚ θα παίξει τα… ρέστα της για το εισιτήριο του Champions League, αφού μεσοβδόμαδα ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε από το CAS και η περίφημη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας θα επανεξεταστεί στο Εφετείο. Εκτός για τον Μάσιμο Καρέρα ο Αλμπάνης.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ ώρα: Ίδια απόδοση, αλλά με γκολ – Τι ώρα είναι το ντέρμπι

Στην πρώτη τους συνάντηση μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ισόπαλες 1-1 με τα τέρματα να σημειώνουν οι Μακέντα και Λιβάγια.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA ο Μαροκινός χαφ του Παναθηναϊκού, Ανουάρ Τουχαμί:

Για τα χιλιόμετρα που έτρεξε στα δύο τελευταία ματς και αν αισθάνεται κούραση:

“Είδα τα δεδομένα από τον αναλυτή και είναι συνολικά 23,3 χιλιόμετρα. Είναι πολλά, σχεδόν ένας μαραθώνιος. Είναι λογικό το σώμα να κουράζεται, δεν είμαστε μηχανές. Δίπλα μας όμως έχουμε ειδικούς οι οποίοι μας λένε τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μία πολύ καλή φυσική κατάσταση”.

Για τον δανεισμό του στον Παναθηναϊκό:

“Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό ήξερα τι μπορώ να δώσω και πόσο μπορώ να συνεισφέρω. Αυτό που κοίταξα από την αρχή είναι να παίζω όσο περισσότερο γίνεται. Ήθελα να έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι. Στη Βαγιαδολίδ επίσης έπαιζα συχνά, μέχρι που ήρθε ο τραυματισμός και με «φρέναρε». Ερχόμενος εδώ λοιπόν ήθελα να αποκτήσω λεπτά συμμετοχής και όσο αγωνίζομαι αισθάνομαι ολοένα και καλύτερα. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου και ελπίζω να συνεχίσω με αυτό τον τρόπο”.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ ώρα: Ίδια απόδοση, αλλά με γκολ – Τι ώρα είναι το ντέρμπι

Για την απόδοση των νεαρών του Τριφυλλιού:

“Οι μικροί όντως κάνουν πολύ καλή δουλειά κι εγώ τους έχω εμπιστοσύνη. Δεν έρχονται μόνο για να χαρούν το παιχνίδι, αλλά να δείξουν επίσης τις αρετές τους και το ταλέντο τους. Οι νέοι παίκτες μας, τα δίνουν όλα και βοηθούν ώστε η ομάδα να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ελλείψεις των τελευταίο καιρό αλλά χάρη σε αυτά τα παιδιά τα πράγματα πήγαν πολύ καλά”.

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

“Θα πρέπει να συνεχίσουμε όπως ακριβώς και στους δύο προηγούμενους αγώνες. Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που θα μας βάλει δύσκολα. Η ΑΕΚ έχει δείξει ότι ανεβαίνει, αλλά κι εμείς το ίδιο. Τον προηγούμενο μεταξύ μας αγώνα ήρθαμε ισόπαλοι αλλά θα μπορούσαμε να τον είχαμε κερδίσει. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο καλό τρόπο, η νίκη θα είναι δική μας”.

Για μία πιθανή επιστροφή του στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν:

“Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις το μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό και ήταν μια πολύ μεγάλη απόφαση που κλήθηκα να πάρω πριν από λίγους μήνες. Σήμερα μπορώ να πω ότι εκείνη η απόφαση που πήρα το χειμώνα ήταν πολύ σωστή. Προέρχομαι και ανήκω στη Βαγιαδολίδ, είναι η ομάδα που βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου και ο στόχος μου είναι να παίξω καλά εκεί και να έχω επιτυχίες εκεί. Οπωσδήποτε αυτό είναι σημαντικό. Όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο ποδόσφαιρο και αν κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός συμφωνήσει με τη Βαγιαδολίδ, γιατί όχι; Με πολϋ χαρά θα επέστρεφα”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News