Ο Πονίτκα κρατά τις ισορροπίες

Παναθηναϊκός: Ο κίνδυνος στο ΣΕΦ και η ανάγκη για «μεταγραφές»

Όσο τον βλέπουμε στο παρκέ τόσο πιο πολύ μας θυμίζει τον Γιόνας Ματσιούλις.

Ο Ματέους Πονίτκα είναι ένας πλάγιος με μέγεθος και υψηλό μπασκετικό I.Q, ο οποίος μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να δημιουργήσει, αλλά παράλληλα κινείται εξαιρετικά χωρίς αυτή.

Το ασταθές σουτ του είναι ένα ζήτημα, αλλά είναι γεγονός ότι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει μάθει να στήνει ομάδες που δεν έχουν αρκετούς σουτέρ αλλά ζορίζουν κάθε αντίπαλο με το μέγεθός τους και το γεγονός ότι είναι συμπαγείς, διαθέτοντας αρχές και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, σίγουρα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο ξεχωρίζει ο Πολωνός σε ομάδα με παίκτες που τους αρέσει να έχουν μπάλα στα χέρια (Γουόλτερς, Μπέικον, Γκριγκόνις, Ουίλιαμς).

Σημαίνει πως ο Πονίτκα έχει βρει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί για να διατηρηθούν οι ισορροπίες στην περιφέρεια.

Δημήτρης Στρατής

Παναθηναϊκός: Οι δύο safe μεταγραφικές επιλογές

Κάθε προπονητής αισθάνεται πιο ασφαλής όταν έχει την δυνατότητα να έχει υπό τις οδηγίες του παίκτες που προπόνησε στο παρελθόν.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν αποτελεί εξαίρεση, κάτι που φάνηκε τόσο με την απόκτηση του Γουίλιαμς όσο και με αυτή του Νέιτ Ουόλτερς.

Το καλοκαίρι ο κόουτς μετά την αποτυχία προσέγγισης Καλάθη έθεσε ως προτεραιότητα τον Νέιτ, με τον οποίο συνεργάστηκε στον Ερυθρό Αστέρα.

Σε μισθολογικό επίπεδο ο 31χρονος πλεϊμέικερ έδωσε τη δυνατότητα στους πράσινους να επενδύσουν χρήματα για να τελειώσουν τη δουλειά με τον Μάριους Γκριγκόνις (αλλά και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έπρεπε να πληρωθεί) και να διαθέσουν το ποσό της διαφοράς σε σχέση με τα χρήματα που προσφέρθηκαν στον Νικ Καλάθη για τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις τους.

Ο Ουόλτερς ήταν απίθανος στο Κάουνας χαρίζοντας απίστευτη σιγουριά στην ομάδα όσο βρισκόταν στο παρκέ.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News