Ο Μπέικον κάνει κάτι που λίγοι κατάλαβαν!

Ο Μπέικον κάνει κάτι που λίγοι κατάλαβαν!

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στη Βιλερμπάν με τον Μπέικον να κάνει ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι με την Πράσινη φανέλα.

Ο Αμερικανός μετράει ήδη σε πέντε ματς έχει κατά μέσο όρο 18.4 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 4.8 κερδισμένα φάουλ. ενώ έχει καταφέρει να γίνει αμέσως σημαντικός για την ομάδα του.

Πάντως ο Μπέικον πέρα από την τεράστια ικανότητα του να σκοράρει κατά ριπάς, βλέπει και την πάσα. Ακόμα υπάρχει και στιγμές στις οποίες ο παίκτης κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο μα τόσο απλά.

Μπορεί να άργησε όμως τελικά ο Παναθηναϊκός έκανε την σωστή κίνηση κάνοντας δικό του τον Μπέικον ενώ από την πλευρά του ο Αμερικανός δείχνει ότι έχει κουμπώσει άψογα στην ομάδα, θέλει να αποδείξει πράγματα και ξέρει πως μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος στη συνέχεια.

Μπέικον: «Είμαι έτοιμος για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό»

Ο Ντουέιν Μπέικον μίλησε λίγο μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν και ξεδίπλωσε τις σκέψεις του για τον ρόλο του στην ομάδα, τις σκέψεις του ενόψει της συνέχειας και φυσικά για τον ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta.gr:

Πώς νιώθεις;«Πολύ καλά! Μπορώ επιτέλους να σκοράρω! Οπότε νιώθω καλά γιατί γνώριζα τι μπορώ να κάνω. Όσο δεν ευστοχούσα απλώς βασιζόμουν στους συμπαίκτες μου… Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, που παίζω και που προσφέρω, που μπορούμε και βρίσκουμε τους τρόπους να κερδίζουμε. Είναι μία μακρά σεζόν και αυτό είναι μόνο ένα παιχνίδι, ένα κομμάτι του παζλ, πρέπει να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, βήμα-βήμα!».

Με τα μέχρι στιγμής δείγματα που έχει παρουσιάσει ο Μπέικον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δείχνει να έχει… ασπαστεί τη φιλοσοφία και να έχει προσαρμοστεί στο ρόλο του: «Ναι έχω “κολλήσει” πολύ καλά! Έχουμε μία ωραία ομάδα. Έχουμε τοςυ ψηλούς μας που παίζουν σκληρά, έχουμε τα “4άρια” μας που παίζουν σκληρά, τον Ντέρικ, οι πόιντ γκαρντ, τα δίδυμα… Στο τέλος της ημέρας όταν όλοι κινούνται σε αυτό τον ρυθμό, κάνει τον κάθε αγώνα πολύ πιο εύκολο. Και εγώ μπορώ να μπω στο παρκέ και να κάνω το δικό μου κομμάτι, να φέρω, ό, τι φέρνω στην ομάδα. Μοιάζει με μία ταιριαστή ομάδα που όλοι μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους και να είμαστε μια χαρά. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και ποιος ξέρει τι μπορεί να έρθει για μας».

Είσαι ο παίκτης που θα σουτάρει “no matter what”; «Α ναι, φυσικά! Πάντα σουτάρω. Και οι καλύτεροι σουτέρ κάνουν… κοιλιά. Ξέρεις τι εννοώ. Δεν λέω ότι είμαι ο σπουδαιότερος σουτέρ του κόσμου, αλλά κοίτα τον Στεφ Κάρι έχει πτώσεις, ο Κλέι Τόμπσον το ίδιο, αυτοί οι δύο μπορούν να σουτάρουν σε υψηλό επίπεδο. Κάθε μέρα είναι νέα μέρα και κάθε σουτ είναι ένα νέο σουτ. Αυτό έχω έρθει να κάνω εδώ. Να σκοράρω, να βάζω τη μπάλα στο διχτάκι! Και θα πρέπει να συνεχίσω να σουτάρω ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, αν είμαι καλός εκείνη τη στιγμή ή όχι, γιατί πάντα μπορεί να είναι αυτό το ένα σουτ που θα σου κερδίσει το παιχνίδι ή που θα το αλλάξει με ένα θετικό τρόπο, οπότε…»

Σε ένα παιχνίδι της τύχης, ο Μπέικον είχε την καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής στη σεζόν στην αναμέτρηση με αντίπαλο τη Βιλερμπάν. Την ομάδα που την περσινή χρονιά στέρησε από τη Μονακό του Ντουέιν τον τίτλο του πρωταθλήματος κόβοντας πρώτη το νήμα των τελικών. Τελικά, ήταν και λίγο… προσωπική η υπόθεση;

Ο Μπέικον απάντηση γελώντας πως «Ααα.. δεν το σκεφτόμουν αυτό. Σαφώς πόνεσε το να χάσουμε το πρωτάθλημα από τη Βιλερμπάν πέρυσι, αλλά δεν ήταν καν προσωπικό. Ήθελα απλώς να κάνω ένα καλό παιχνίδι! Δεν ξέρω αν ήταν επειδή ήρθα εδώ και αυτομάτως άρχισα να παίζω και δεν δούλεψα στην preseason και όλα αυτά, αλλά ήθελα να κάνω ένα καλό ματς και να νιώσω καλά για να γυρίσω πάλι στον εαυτό μου. Αυτή η εμφάνιση με βοήθησε και θέλω να το συνεχίσω. Δεν είναι απαραίτητα έτσι, αλλά ήρθα σήμερα (σ.σ χθες) το πρωί, έκανα έξτρα σουτ μετά την προπόνηση, οπότε ήμουν πολύ αφοσιωμένος στο να το κάνω αυτό και να έχω ένα καλό παιχνίδι για να μας… σπρώξω!»

Παρά τη νίκη και την θετική εξέλιξη της διπλής εβδομάδας, η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην οδηγηθεί και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει. «Δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα ακόμη, αλλά ξέρω ότι θα είναι μία τρελή ατμόσφαιρα. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην “μάχη” της πόλης. Είναι μία εξαιρετική ομάδα, έχουν καλούς παίκτες που αγωνίζονται μαζί πόσο καιρό. Είμαστε μία περίπου νέα ομάδα, αλλά έχουμε το ταλέντο. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλη τη βδομάδα, να μείνουμε συγκεντρωμένοι και έχουμε μία ευκαιρία».

Είσαι έτοιμος για αυτό; «Είμαι πάντα έτοιμος για όλα»!

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News