Ψάχνει την τρίτη νίκη του σε πρεμιέρα του Europa

Ψάχνει την τρίτη νίκη του σε πρεμιέρα του Europa

Έχουν περάσει περίπου 7 χρόνια απ’ την τελευταία πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, σε φάση ομίλων του Κυπέλλου UEFA ή Γιουρόπα Λιγκ όπως μετονομάστηκε η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση απ’ το 2009 κι έπειτα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Και σίγουρα η συγκεκριμένη πρεμιέρα του “τριφυλλιού”, με την Αμπερντίν στο “Απόστολος Νικολαΐδης” τον Οκτώβριο του 2007, φέρνει στον νου ευχάριστες αναμνήσεις στους “πράσινους”, καθώς συνέτριψαν τους Σκωτσέζους με 3-0, θεμελιώνοντας από πολύ νωρίς τις βάσεις για την πρόκρισή τους στους “32”.

Ένα αντίστοιχο… deja vu θέλουν να βιώσουν κι απόψε ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του στο παιχνίδι “φωτιά” με την Ντιναμό Μόσχας, που για πολλούς θα είναι και το “κλειδί” για τη συνέχεια των “πρασίνων” στην εφετινή διοργάνωση του Γιουρόπα.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε την τρίτη του νίκη σε πρεμιέρα ομίλων του UEFA/Γιουρόπα (η δεύτερη ήταν έναν χρόνο πριν από την Αμπερντίν, στο άνετο 2-0 επί της Χάποελ Τελ Αβίβ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ), τερματίζοντας το αρνητικό σερί που έχει “γράψει” τα τελευταία χρόνια. Μια η Γαλατάσαραϊ (πριν από ακριβώς 5 χρόνια στο Ολυμπιακό Στάδιο) και μια η Μάριμπορ (με το “βαρύ” 3-0 στη Σλοβενία) “μαύρισαν” τις επόμενες πρεμιέρες του “τριφυλλιού” στη διοργάνωση κι απόψε ίσως ήρθε η στιγμή να μπει ένα… τέλος.

ΟΙ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΕ UEFA/EUROPA

ΗΜΕΡ./ΑΓΩΝΑΣ-ΣΚΟΡ

19.10.2006/ΠΑΟ-Χάποελ Τελ Αβίβ 2-0

25.10.2007/ΠΑΟ-Αμπερντίν 3-0

17.9.2009/ΠΑΟ-Γαλατάρασαϊ 1-3

20.9.2012/Μάριμπορ-ΠΑΟ 3-0
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News