Ένα ατίθασο κολεγιόπαιδο

Ένα ατίθασο κολεγιόπαιδο

Ο Κωνσταντίνος Πανάς σκιαγραφεί το προφίλ του Τζάρβις Θριτ, του Αμερικανού γκαρντ ο οποίος θα πάρει μέρος στις προπονήσεις και στα φιλικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού για το προσεχές διάστημα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Είχε έρθει για λογαριασμό του Πανιωνίου, ωστόσο μετά τον υποβιβασμό των «κυανέρυρθρων» και δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός βασανίζεται από αρκετούς τραυματισμούς, ο 21χρονος γκαρντ από το Ριτσμοντ φάνηκε ως ιδανικός για βοηθητικός στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ο Τζάρβις Λορέντσο Θριτ γεννήθηκε τις 3 Απριλίου του 1993, στο Ριτσμοντ της Βιρτζίνια. Ο πατέρας του Τζέι Θριτ ο γηραιότερος έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ για το Βιρτζίνια Στέιτ, ενώ ο αδερφός του παίζει στην Α2 Γερμανίας. Είναι playmaker ύψους 1.88 και τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε με το κολέγιο των Ντέλαγουερ Μπλου Χενς(=Μπλε Όρνιθες) με μεγάλη επιτυχία, ώσπου διώχθηκε από αυτό καθώς παραβίασε τους αθλητικούς κανόνες για δεύτερη φορά.

Κάνοντας εξαιρετική καριέρα σαν «λυκειόπαιδο» έχοντας 25.7 πόντους 7.2 ριμπάουντ 4.8 κλεψίματα 4.5 ασσιστ και 1.9 μπλοκ, φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ, όπου θεωρούταν από τους καλύτερους του παίκτες και οδηγώντας τις «Μπλε Όρνιθες» στον δεύτερο γύρο του NCAA για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Για την ιστορία την περασμένη σαιζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα μέτρησε 18 πόντους 5.8 ριμπάουντ 5.4 ασσιστ και 2.5 κλεψίματα ανά αγώνα.

Παρότι είναι κοντός το δέμας ο Τζάρβις Θριτ είναι τόσο αθλητικός που κρύβει τις όποιες αδυναμίες που έχει το ύψος του. Εξαιρετικός κλέφτης, ξέρει πότε και που να βάλει τα χέρια του ώστε να κάνει το κλέψιμο. Ακόμα και όταν χάνει τον παίκτη του και ο αντίπαλος τον έχει πλάτη, μπορεί ακαριαία με ένα τσίμπημα της μπάλας από πίσω να οδηγήσει στο κλέψιμο και τον ίδιο στον αιφνιδιασμό όπου κατά κόρον θα καρφώσει. Πολύ μεγάλο άνοιγμα χεριών που τον βοηθάει τόσο στα κλεψίματα, όσο και στα ριμπάουντ.

Αρκετά γρήγορος με slashing abilities μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο του τόσο σε σετ παιχνίδι, όσο και στο τρανζίσιον. Εκρηκτικό πρώτο βήμα με αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Ωραίο μηχανισμό στο σουτ. Παρότι δεν φαίνεται από τα νούμερα του καθώς είχε 22% πέρυσι στα τρίποντα, μπορεί να εκτελέσει μετά από πάσα, σαν spot shooter κυρίως από τις γωνίες. Εξαιρετικός finisher είτε αλλάζοντας χέρια στον αέρα είτε με σπάσιμο μέσης κ.ο.κ.

Καλή αντίληψη για το παιχνίδι ξέρει πότε να πασάρει πότε να σουτάρει πότε να πάει σε απομόνωση κλπ. Μαζί με την πολύ καλή αντίληψη να πω και για το αρκετά καλό court vision(να μπορεί να βλέπει γήπεδο) που τον συνοδεύει από το λύκειο. Αρκετά ευάλωτος στην προσωπική άμυνα και δεν είναι ο σουτέρ που θα στηριχτείς πάνω του. Έχει ηγετικά στοιχεία και σε συνδυασμό με το refuse to lose χαρακτήρα του μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό γκαρντ τα επόμενα χρόνια.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

prasinanea

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News