Οι δηλώσεις των παικτών στη media day (vid)

Οι δηλώσεις των παικτών στη media day (vid)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατά την διάρκεια της media day του Παναθηναϊκού οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας για την φετινή σεζόν. Τι είπαν Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης και Κόνιαρης.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ την media day, κατά την διάρκεια της οποίας ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναφέρθηκε στους στόχους του Τριφυλλιού την φετινή σεζόν.

“Κάνουμε μια προσπάθεια με νέα παιδιά τα οποία θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Δεν είμαστε όσο έτοιμοι θα θέλαμε. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς, παίκτες έρχονται ακόμη και δεν έχουμε κάνει προπονήσεις όλοι μαζί αλλά θα κάνουμε την προσπάθεια μας” είπε αρχικά ο εμβληματικός αρχηγός του Τριφυλλιού.

Στη συνέχεια ο Διαμαντίδης πρόσθεσε: “Όλα τα χρόνια έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε για τρεις τίτλους αλλά φέτος θα είναι διαφορετικά. Στόχος δεν είναι το Final Four αλλά να περάσουμε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, να καταλάβουν τα παιδιά που παίζουν, να γίνουμε ομάδα και όπου μας βγάλει”.

Όσον αφορά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα: “Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο έτοιμος καθώς κράτησε τον κορμό του. Ακολουθούμε τις οδηγίες του Ιβάνοβιτς που είναι χρόνια στην Ευρώπη, δεν θέλω να κάνω καμία σύγκριση με Ομπράντοβιτς ή Πεδουλάκη”.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, αναφέρθηκε και στο συμβόλαιο του που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι: “Δεν έχει γίνει κουβέντα για επέκταση. Σκέφτομαι ότι φέτος θα τα δούμε όλα εν καιρώ”.

Γκιστ: “Θα χρειαστούμε χρόνο σαν ομάδα”

Ο Τζέιμς Γκιστ είναι από τα βασικά κομμάτια του παζλ που θέλει να δημιουργήσει την φετινή σεζόν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Αμερικανός άσος δήλωσε ότι είναι τιμή ν’ αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια που κάνει φέτος ο σύλλογος.

“Είναι μια σπουδαία ευκαιρία και τιμή να αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό που είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Κάθε χρόνια που ήμουν εδώ είχαμε καινούργια ομάδα, νέα πρόσωπα και πέρυσι είχαμε καινούργιο προπονητή. Αυτή τη χρονιά έχουμε νέα πρόσωπα και προπονητή αλλά είναι η ίδια ιστορία, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να αγωνιζόμαστε σε όλες τις συνθήκες. Είμαστε μια νέα ομάδα και η διαδικασία προσαρμογής θα είναι δυσκολότερη, έχουμε ότι χρειαζόμαστε αλλά θέλουμε χρόνο”είπε αρχικά ο φόργουορντ του Τριφυλλιού.

Αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είπε: “Σαφέστατα ο κόσμος μας δίνει δύναμη και είναι εξαιρετικό να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες και πάντα θα το λέω. Δεν έχει σημασία που θα αγωνιστούμε σε άδειο γήπεδο και πέρσι το ίδιο έγινε στο ΣΕΦ, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας μέσα στο γήπεδο”.

Σχετικά για την στήριξη που είχε από την διοίκηση και τους φίλους της ομάδας τόνισε: “Σίγουρα εκτιμώ την στήριξή του κόσμου αλλά και της διοίκησης”.

Μαυροκεφαλίδης: “Κρίνεται τίτλος με τον Ολυμπιακό”

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πανηγύρισε την περασμένη σεζόν το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, όμως φέτος γνωρίζει ότι η σεζόν έχει αρκετές ιδιαιτερότητες.

“Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με απαιτήσεις και φέτος έχουμε πολλά νέα παιδιά τα οποία πρέπει να δουλέψουν πολύ για να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη φιλοσοφία της. Είναι λογικό να υπάρχουν τραυματισμοί. Αυτά συμβαίνουν. Το σημαντικό είναι να τους ξεπεράσουμε και να μπορέσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο πρώτο μας επίσημο παιχνίδι” είπε αρχικά ο Μαυροκεφαλίδης.

Αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τόνισε: “Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, που θα κρίνει τίτλο και κόντρα στο μεγάλο μας αντίπαλο. Πρέπει εκείνη τη μέρα να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι”.

Σχετικά με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς είπε: “Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η σκληρή δουλειά που γίνεται. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη φιλοσοφία του και στα νέα πράγματα που θέλει να μας περάσει”.

Κόνιαρης: “Όλα θα κριθούν στο γήπεδο”

Ο Αντώνης Κόνιαρης φοράει από το φετινό καλοκαίρι την φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος και είναι αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του.

“Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να πρωταγωνιστεί και εμείς θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους. Αλλιώς ήταν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ πέρυσι, αλλιώς στον Παναθηναϊκό φέτος. Είναι τελείως άλλες οι απαιτήσεις. Εγώ δουλεύω κάθε μέρα με την ομάδα ώστε να είμαι έτοιμος” είπε αρχικά ο γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια ο Κόνιαρης συμπλήρωσε: “Το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολο. Γνωρίζουμε πως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, ωστόσο εμείς θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι μπορούμε. Όλα κρίνονται στο γήπεδο”.

Φώτσης: “Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”

“Θα είμαστε σε καλό επίπεδο. Σίγουρα υπάρχουν πολλά καινούργια πρόσωπα αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται” σχολίασε αρχικά ο Αντώνης Φώτσης που στην συνέχεια υποστήριξε για τον καινούργιο προπονητή: “δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά τον είχα δει στις προηγούμενες ομάδες του δεν μπορώ να πω αν είναι αυστηρός η όχι, αυτό δεν έχει σημασία. Δουλειά μας είναι να τον ακούμε να προσπαθούμε να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που μας λέει και πιστεύω ότι αν κάνουμε αυτά που πρέπει και είμαστε συγκεντρωμένοι θα πάνε όλα καλά”.

Στην συνέχεια υποστήριξε σχετική με το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: “Είναι πολύ δύσκολος αγώνας, πάντα οι αγώνες με τον Ολυμπιακό έτσι είναι . Είναι το πρώτο παιχνίδι για φέτος αλλά εμείς παίζουμε εντός έδρας παρόλο που δεν θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας . Είναι ένας αγώνας νοκ άουτ και όποιος κερδίσει θα προκριθεί. Θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη”.

Τέλος, αναφέρθηκε στα αρνητικά αποτελέσματα των φιλικών: “Σίγουρα, δεν είναι και ότι καλύτερο φαίνεται όμως ότι η ομάδα θέλει δουλειά. Όλα αυτά θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα μόλις αρχίσουν τα επίσημα ματς γιατί εκεί είναι που θα κριθούν όλα και ελπίζουμε να καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν οι κρίσιμοι αγώνες”.

Λούντζης: “Κάθε μέρα θα δενόμαστε και περισσότερο”

“Είναι μια καινούργια χρονιά. Στην ομάδα βρίσκονται πολλά καινούργια πρόσωπα αλλά κάθε μέρα δένεται και περισσότερο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο” σχολίασε αρχικά και στην συνέχεια υποστήριξε για τα φιλικά: “Τα φιλικά δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα, καθώς έλειπαν πολλά βασικά στελέχη της ομάδας, λόγω τραυματισμών. Είμαστε ακόμα στην αρχή και με τον καιρό η ομάδα θα δέσει περισσότερο”.

Τέλος, επεσήμανε για τον πρόσφατο τραυματισμό του: “Το τεχνικό τιμ χειρίστηκε τον χειρίστηκε άψογα. Έχω επιστρέψει εδώ και κάποιες μέρες και πλέον κάνω προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα”.

Νέλσον: “Τιμή ο Παναθηναϊκός”

Πώς νιώθεις που αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό;

“Είναι μια σπουδαία εύκαιρα και μεγάλη τιμή να αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό που έχει μεγάλη ιστορία και τα 6 αστέρια στην φανέλα του. Σίγουρα είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και είμαι ενθουσιασμένος που παίζω για αυτή την ομάδα”.

Όσον αφορά τον τραυματισμό σου σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

“Ακόμα δεν μου έχουν επιτρέψει να αγωνιστώ η να προπονηθώ. Είναι η τρίτη εβδομάδα που είμαι εκτός γηπέδων. Όλο το ιατρικό τιμ με βοηθάει να ξεπεράσω το πρόβλημα και ελπίζω σύντομα να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα”.

Πως νιώθεις για το πρώτο ντέρμπυ της χρονιάς απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο;

“Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι αδύναμη λόγω των πολλών τραυματισμών που έχουμε αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε σε ετοιμότητα”.

Τι θα ήθελες να πεις στους φίλους του Παναθηναϊκού;

“Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ σε αυτή την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και ελπίζω να σας δω σύντομα στο γήπεδο”.

Χαραλαμπόπουλος: “Υπάρχει πάντα το… πρέπει”

“Ακόμα μαθητής είμαι στην ομάδα. Οι απαιτήσεις ανεβαίνουν, οπότε σίγουρα υπάρχει περισσότερη πίεση. Σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό πάντα υπάρχει το “πρέπει”. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο φέτος. Δεν μπορώ να μπω πως ότι τους βάζω στο κλίμα. Αυτά τα κάνουν ο Διαμαντίδης με τον Φώτση. Απλά προσπαθώ να τους πω κάποια πράγματα για να είναι πιο καλά μέσα στην ομάδα. Είμαστε όλοι πολύ καλά” είπε αρχικά ο Χαραλαμπόπουλος.

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο νεαρός φόργουορντ τόνισε: “Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς είναι πάντα πιο περίπλοκο. Με άδειο γήπεδο και ανέτοιμες ομάδες θα είναι περίεργο το παιχνίδι. Όλα μπορεί να γίνουν γιατί οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε σχέση με έναν αγώνα στη διάρκεια της χρονιάς”.

Γιάνκοβιτς: “Είμαστε μαχητές, θα ‘μαστε κι ετοιμοπόλεμοι με τον Ολυμπιακό”


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Exit mobile version