"Ο Παναθηναϊκός υπάρχει για να πρωταγωνιστεί"

"Ο Παναθηναϊκός υπάρχει για να πρωταγωνιστεί"

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον Παναθηναϊκό, έχοντας διαφορετικό ρόλο φέτος στην ομάδα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ο νεαρός γκαρντ μίλησε στην κάμερα του Onsports.gr για τον ρόλο του, για τα προβλήματα τραυματισμών αλλά και για τους στόχους των “πρασίνων”.

Αναλυτικά:

Δεύτερη σεζόν στον Παναθηναϊκό, με νέο προπονητή, αναβαθμισμένο ρόλο για σένα και μια δυνατή προετοιμασία. Πως είναι μέχρι τώρα η εμπειρία σου;


“Είχαμε μια δύσκολη προετοιμασία σε θέμα προπονήσεων. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια. Η δουλειά, η αρκετή και σκληρή, για να μπουν οι βάσεις που θέλει ο προπονητής, έχει γίνει. Απομένουν λεπτομέρειες τις οποίες μπορούμε να τις βελτιώσουμε, φιλικό με το φιλικό και παιχνίδι με το παιχνίδι, αρχής γενομένης με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Θα είμαστε έτοιμοι και στη διάρκεια της σεζόν θα φτάσουμε στο 100%”.

Τα προβλήματα τραυματισμών θα σας επηρεάσουν;


“Σαν ομάδα δεν έχουμε καταφέρει όλοι μαζί και οι 15 που είμαστε. Αυτό δεν σημαίνει κάτι, για εμάς το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Είτε είμαστε με τέσσερις, με πέντε με δέκα ή με 15 παίκτες, πρέπει να το παίρνει ο Παναθηναϊκός το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα είμαστε αρκετά έτοιμοι για να κάνουμε αυτό που πρέπει”.

Πόσο δύσκολο θα είναι για εσάς να παίξετε σε άδειο ΟΑΚΑ;


“Θα μας λείψει ο κόσμος. Είναι ένα βασικό κομμάτι για εμάς, ειδικά στα εντός έδρας αλλά και σε κάποια εκτός έδρας. Θέλουμε να κάνουμε ένα τόσο γερό σύνολο, έτσι ώστε κάθε φορά οι αντίπαλοί μας να λένε “Ωχ, πάμε στο ΟΑΚΑ”. Οπότε ξεκινάμε από εκεί, για να τελειώσουμε στο ότι θα έχουμε αποτελέσματα”.

Φέτος ο Παναθηναϊκός άλλαξε φιλοσοφία στις μεταγραφές του, παίρνοντας αρκετά νέα παιδιά. Πως είδες αυτή την κίνηση;


“Είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο στο μάτι και στο πως ακούγεται, αλλά και στη θετική αύρα που βγάζει. Θεωρώ ότι πήραμε ότι καλύτερο κυκλοφορεί στους νέους παίκτες στις ηλικίες που είναι. Με σκληρή δουλειά αυτά τα παιδιά θα είναι σε λίγα χρόνια βασικές κολώνες για την ομάδα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, ειδικά για τον Παναθηναϊκό που μετά από πολλά χρόνια πήγε σε αυτές τις ηλικίες. Το σημαντικό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα, τη στηρίζουν και θα κάνουν το παν για να παραμείνει ψηλά”.

Πέρυσι ήσουν στη θέση που είναι αυτά τα παιδιά φέτος. Αισθάνεσαι έτοιμος να τα βοηθήσεις να περάσουν αυτό το στάδιο;


“Έχω ζήσει ήδη μια χρονιά το πως θα είναι τα παιδιά φέτος. Αλλά είμαστε μια ομάδα και όλοι βοηθάμε τον συμπαίκτη μας. Αυτή είναι η έννοια της ομάδας, να είμαστε μια παρέα ακόμα κι εκτός γηπέδου έτσι ώστε να το χαιρόμαστε δυο φορές”.

Ο Παναθηναϊκός τι στόχους έχει φέτος;

“Οι στόχοι του είναι αυτοί που είναι κάθε χρονιά. Δεν αλλάζει ο Παναθηναϊκός στόχους με βάση το ποιοί παίκτες έρχονται και ποιοί παίκτες φεύγουν. Ο Παναθηναϊκός υπάρχει για να πρωταγωνιστεί και αυτό θα κάνει”.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News