Παναθηναϊκός: Αν δεν πάρεις φορ, πρέπει να εκτοξεύσουν τα νούμερά τους

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Σέντερ φορ για μια ακόμα χρονιά θα είναι οι Ιωαννίδης-Σποράρ εκτός κι αν προκριθείς σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ όπου τα πολλαπλάσια έσοδα (λογικά) θα ανοίξουν κουβέντα για πιο ποιοτική ενίσχυση.

Ξεφεύγοντας από αμφισβητούμενες φάσεις, διαιτητικές αποφάσεις, ατυχίες την χρονιά που μας πέρασε είναι ξεκάθαρο πως από τις γιορτές του 2022 και μετά ο Παναθηναϊκός στα παιχνίδια που δεν νίκησε δεν έκανε πολλά για να τα κερδίσει, αναφερόμαστε στα ματς με Τρίπολη, ΟΦΗ, Βόλο (πλέι-οφ).

Σε αυτά τα 90λεπτα έπαιξες απέναντι σε κλαμπ με πολλούς ποδοσφαιριστές χαμηλά, παρουσιάζοντας πολυπληθή οπισθοφυλακή. Ακόμα κι όσοι παίκτες έπαιξαν μπροστά είχαν σαν πρώτο μέλημα να αμυνθούν, παρά να δημιουργήσουν.

Ακόμα και οι επιθέσεις που προσπαθούσαν να βγάζουν οι αντίπαλοι ήταν περισσότερο μέσα από μονομαχίες και προσπάθεια διεκδίκησης μπάλας. Συνήθως οι επιθέσεις ολοκληρώνονταν χωρίς να έχει περάσει το τόπι από πολλά πόδια.

Τα παραπάνω ήταν ξεκάθαρα, σκληρά παιχνίδια, που χρειαζόταν να βρεις τρόπο να “ανοίξεις” άμυνα. Σε αυτά τα ματς είναι άσχημο το σενάριο να δεχτείς πρώτος τέρμα, συνέβη με τους Κρητικούς και τους Αρκάδες.

Ο αντίπαλος παίρνει θάρρος, κλείνεται περισσότερο κι αν δεν έχεις φορ που θα κάνει γκολ έστω και την μισή επαφή αρχίζει να σε πνίγει η νευρικότητα.

Όταν έχει να αντιμετωπίσεις σύλλογο που δεδομένα θα σου αφήσει υψηλά νούμερα κατοχής, παίζει με τρεις στόπερ, πρέπει να έχεις έτοιμο σχέδιο με στράικερ που θα “ματώνει” δίχτυα ή σχήμα με δύο φορ σε περίπτωση που δεν σου βγει το αρχικό πλάνο.

Προφανώς αυτοί οι παίκτες πρέπει να έχουν χημεία μεταξύ τους και να μην ιδρώνουν να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό τερμάτων την σεζόν. Οπότε του χρόνου τόσο ο Φώτης όσο και ο Αντράζ καλούνται να εκτοξεύσουν τους αριθμούς τους!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News