Μπερνάρ: «Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα - Θέλουμε στο τέλος να είμαστε πρωταθλητές»

Παναθηναϊκός: Όλο και καλύτερος στη συνέχεια

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, Μπερνάρ, σε δηλώσεις του μετά τη φιλική νίκη επί της Χαποέλ Μπερ Σεβά μίλησε για την συνέχεια της σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τις ομάδες να διακόπτουν τις υποχρεώσεις τους στη διάρκεια της σεζόν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Πως το διαχειρίζεστε οι παίκτες;

Επηρέασαν την απόδοση σας οι συνθήκες του φιλικού, που άρχισε 12 το μεσημέρι, με ηλιοφάνεια και με ζέστη;

«Δεν είναι εύκολο να παίξεις έτσι, για να είμαστε ειλικρινείς. Πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειες σου, την προσαρμογή σου πριν το ματς, να ξυπνήσεις πολύ νωρίς. Για τους παίκτες δεν είναι συνηθισμένο, αλλά είμαστε επαγγελματίες. Οι ομάδες είχαν τους λόγους τους να συμφωνήσουν αυτή την ώρα και εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες».

«Αυτό το παιχνίδι μας βοήθησε να ξαναμπούμε σε δράση. Φάνηκε στα πρώτα λεπτά ότι έχουμε μέρες να παίξουμε, αλλά το ξεπεράσαμε γρήγορα. Όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά για το υπόλοιπο της σεζόν».

Νιώθεις ότι η διακοπή δεν θα σας επηρεάσει; Βλέπεις ότι η ομάδα έχει συνέχεια στην απόδοση της;

«Είναι δύσκολο να το ισχυριστώ αυτό. Ξέρουμε ότι αυτά που πετύχαμε στον πρώτο γύρο είναι πολύ σημαντικά, έχουν δώσει χαρά στον κόσμο μας και δεν πρέπει να σταματήσουμε. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία, με πίστη στις δυνατότητες μας, με προσήλωση στον στόχο. Ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει κάτι, πρέπει να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια και να παραμείνουμε στην κορυφή. Θέλουμε στο τέλος να είμαστε πρωταθλητές».

Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Αυτό το εξωπραγματικό ρεκόρ σας προσθέτει έξτρα πίεση για τον δεύτερο γύρο;

«Είναι γεγονός ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Όμως, όποιος είναι πρώτος, έχει πίεση. Όλοι έχουν το κίνητρο να νικήσουν τον πρωτοπόρο. Υπάρχει πίεση, αλλά για μένα, το συναίσθημα είναι όμορφο. Ποιος δεν θέλει να είναι πρώτος και να το υπερασπίζεται; Πιστεύω ότι μας κάνει καλό η πίεση και όλοι έχουμε προετοιμαστεί για να ανταποκριθούμε. Ξέρουμε ότι έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε και να προσφέρουμε στον κόσμο και στον σύλλογο αυτό που αξίζουν».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News